Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Kreeft florentine met saffraanrijst

2 kreeften (gekookt, elk 800g)350 g wilde rijst1 kg spinazie (baby)1 sjalot1 teen knoflook2 el bladpeterselie (gehakt)2 el gehakt basilicum300 ml room200 g geraspt kaas800 ml visbouillon1 dopje saffraan4 el paneermeelcitroensapboterzonnebloemoliepepe... bekijk recept »

Kreeft thermidor

2 kreeften (elk 800 g)200 g geraspte parmezaan250 ml visbouillon300 ml droge, witte wijn400 ml melk2 stengels bleekselder (grof gesneden)2 laurierblaadjes2 takjes tijm1 el peperbollen (witte)1 el cayennepeper2 el dragon (gehakte)2 el bladpeterselie (... bekijk recept »

Trio van kreeft: soep, kroketjes en spiesjes

600 ml kreeftenfond1 blikje tomatenpuree1 sjalot (fijngesnipperd)2 el bloemolijfoliepeperzout200 g kreeftenvlees (voorgekookt en gesnipperd)1 lente-ui (gesnipperd)2 el dille (gesnipperd)1 blaadje gelatine (2g)30 g boter30 g bloem1 scheutje citroensap... bekijk recept »

Risotto van kreeft

2 sjalotten1 kopje arboriorijst6 saffraandraadjes125 ml droge, witte wijn (of vermout)500 ml kreeftenfond500 g kreeft (gaar vlees, in stukjes)2 el parmezaan (vers geraspt)waterkersolijfolieboterpeperzout1. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Stoof ze gl... bekijk recept »

Slaatje met kreeft en schorseneer

2 kreeften (elk 500 g)250 g schorseneren2 stengels bleekselder100 g lamsoor1 ui2 stengels selder2 teentjes knoflook1 el tomatenpuree1 kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)12 blaadjes salie1 dl witte wijnolijfoliewitte wijnazijn2 el bloemp... bekijk recept »

Sint-jakobsschelpen met kreeft en Belgisch witloof

10 sint-jakobsvruchten1 kreeft (700 g)4 stronkjes witloof (fijngesneden)1 dl witte wijn (zoet)1 tl kerriepoeder0.5 dl room100 g bakboter1 l courtbouillon1. Maak de sint-jakobsschelpen schoon en zet de noten opzij. 2. Snij het witloof fijn. 3. Verwarm... bekijk recept »

Kreeft met groentejulienne

4 kreeften (gekookt)1 stengel prei2 stengels groene selder2 wortelen3 kl suiker4 el vissaus5 el limoensap6 el rijstazijn (waarvan 4 voor de dressing)2 el sesamolielavas (enkele blaadjes, gesnipperd)3 teentjes knoflook3 rode chilipeperspeperzout1. Maa... bekijk recept »

Kreeft in Thaise bouillon met lamsoor

2 kreeften (van 500 g)250 g lamsoren1 l kippenbouillon3 el vissaus3 el sojasausolie3 el sesamolie1 el gember (voor Thaise bouillon)kokospoeder1 el knoflooklimoen1 stengel citroengras1 el chilipeper1. Rasp de gember. Snipper de knoflook en het citroen... bekijk recept »

Gegrilde kreeft met botersaus

Een kreeft van 500 gram Peper Zout Olijfolie Wat verse groenten, verschillende soorten naar keuze Voor de saus: 100 gram boter 1 gesnipperde sjalot 10 cl. witte wijn tijm laurier cayennepeper zoutLaat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg ... bekijk recept »

Kreeftensoep

1 kleine verse kreeftca. 400 gram 3/4 liter visbouillon 1 dl. droge witte wijn 1 1/2 eetlepel (zonnebloemolie) 1 eetl. grof gesnipperde ui 1 eetl. grof gehakte bladselderij 1 eetl. grof gehakte peterseliestelen 6 tomatenontveldvruchtvlees in stukken ... bekijk recept »

Pagina 14 van 25