246 recepten met kreeft
2 kreeften (gekookt, elk 800g)350 g wilde rijst1 kg spinazie (baby)1 sjalot1 teen knoflook2 el bladpeterselie (gehakt)2 el gehakt basilicum300 ml room200 g geraspt kaas800 ml visbouillon1 dopje saffraan4 el paneermeelcitroensapboterzonnebloemoliepepe... bekijk recept »
2 kreeften (elk 800 g)200 g geraspte parmezaan250 ml visbouillon300 ml droge, witte wijn400 ml melk2 stengels bleekselder (grof gesneden)2 laurierblaadjes2 takjes tijm1 el peperbollen (witte)1 el cayennepeper2 el dragon (gehakte)2 el bladpeterselie (... bekijk recept »
600 ml kreeftenfond1 blikje tomatenpuree1 sjalot (fijngesnipperd)2 el bloemolijfoliepeperzout200 g kreeftenvlees (voorgekookt en gesnipperd)1 lente-ui (gesnipperd)2 el dille (gesnipperd)1 blaadje gelatine (2g)30 g boter30 g bloem1 scheutje citroensap... bekijk recept »
2 sjalotten1 kopje arboriorijst6 saffraandraadjes125 ml droge, witte wijn (of vermout)500 ml kreeftenfond500 g kreeft (gaar vlees, in stukjes)2 el parmezaan (vers geraspt)waterkersolijfolieboterpeperzout1. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Stoof ze gl... bekijk recept »
2 kreeften (elk 500 g)250 g schorseneren2 stengels bleekselder100 g lamsoor1 ui2 stengels selder2 teentjes knoflook1 el tomatenpuree1 kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)12 blaadjes salie1 dl witte wijnolijfoliewitte wijnazijn2 el bloemp... bekijk recept »
10 sint-jakobsvruchten1 kreeft (700 g)4 stronkjes witloof (fijngesneden)1 dl witte wijn (zoet)1 tl kerriepoeder0.5 dl room100 g bakboter1 l courtbouillon1. Maak de sint-jakobsschelpen schoon en zet de noten opzij. 2. Snij het witloof fijn. 3. Verwarm... bekijk recept »
4 kreeften (gekookt)1 stengel prei2 stengels groene selder2 wortelen3 kl suiker4 el vissaus5 el limoensap6 el rijstazijn (waarvan 4 voor de dressing)2 el sesamolielavas (enkele blaadjes, gesnipperd)3 teentjes knoflook3 rode chilipeperspeperzout1. Maa... bekijk recept »
2 kreeften (van 500 g)250 g lamsoren1 l kippenbouillon3 el vissaus3 el sojasausolie3 el sesamolie1 el gember (voor Thaise bouillon)kokospoeder1 el knoflooklimoen1 stengel citroengras1 el chilipeper1. Rasp de gember. Snipper de knoflook en het citroen... bekijk recept »
Een kreeft van 500 gram Peper Zout Olijfolie Wat verse groenten, verschillende soorten naar keuze Voor de saus: 100 gram boter 1 gesnipperde sjalot 10 cl. witte wijn tijm laurier cayennepeper zoutLaat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg ... bekijk recept »
1 kleine verse kreeftca. 400 gram 3/4 liter visbouillon 1 dl. droge witte wijn 1 1/2 eetlepel (zonnebloemolie) 1 eetl. grof gesnipperde ui 1 eetl. grof gehakte bladselderij 1 eetl. grof gehakte peterseliestelen 6 tomatenontveldvruchtvlees in stukken ... bekijk recept »