246 recepten met kreeft
1 kleine verse kreeft, ca. 400 gram 3/4 liter visbouillon 1 dl. droge witte wijn 1 1/2 eetlepel (zonnebloemolie) 1 eetl. grof gesnipperde ui 1 eetl. grof gehakte bladselderij 1 eetl. grof gehakte peterseliestelen 6 tomaten, ontveld, vruchtvlees in st... bekijk recept »
2 kreeften van ? 400 g (diepvries, Kelvin) 150 g extra fijne erwten (diepvries, Ringis) 150 g fijne prinsessenbonen (diepvries, Ringis) 1 rode paprika 1 1/2 kop langekorrelrijst 1/2 L visbouillon (1 blokje opgelost in 1/2 L heet water) 2 sjalotten 4 ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 ravioliblaadjes 20 girollen ½ fijngehakt teentje look 1 kreeft 1 dl witte wijn 1 dl water 1 eetlepel PH Kreeftenbouillon 1 dl room Bakken & Braden 1 eigeel kervel 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 eetlepel PH Kreeftenbouillon... bekijk recept »
Farce voor de ravioli: 2 kreeften van 750 gr of 180 gr gekookte en gepelde kreeft 3 l court-bouillon 1 eetlepel boter 1 eetlepel gehakte sjalotten 3 eetlepels droge witte wijn 1/2 kopje dikke room 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakt basil... bekijk recept »
2 verse kreeften van ca. 500 gram per stuk [color=blue:f45ecee482]Voor de kreeftenvinaigrette:[/color:f45ecee482] Olijfolie 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden 1 wortel, in stukjes gesneden 1 ui, in grove stukken gesneden 3 teentjes knoflook... bekijk recept »
Voor 4 personen: 6 vitelottes (purperen aardappel) grof zeezout 4 Bretonse kreeften van ca. 500 g Voor de salade: 2 tomaten 8 ontpitte olijven 25 gr kappertjes 1 bos groene asperges 2 lenteuitjes olijfolie Voor het ratteschuim: 250 gr ratte-aardappel... bekijk recept »
600 g gepelde scampi's olijfolie een scheut cognac (facultatief) 150 g fijngesneden groenten (selder, prei, wortel), 2 sjalotjesBisque: 50 g boter 2 fijngesnipperde sjalotjes tot gruis geplette karkassen van kreeft een scheut whisky of cognac 3 dl vi... bekijk recept »
10 sint-jakobsnoten 1 kreeft (van 700 g) 4 stronkjes witloof 1 dl wijn (wit/zoet) 1 theelepel kerriepoeder 0.5 dl room 100 g bakboterDe sint-jakobsschelpen schoonmaken en de noten opzij zetten. De kreeft gedurende 6 minuten koken in court-bouillon. H... bekijk recept »
1 kreeftestaart - 5 eieren -3 dl melk - 45 gram boter - 45 gram bloem - 1 wortel - 2 dl azijn peterselie - 1 ui - zout, peper - laurier - tijmMaak ui en wortel schoon en snij ze in schijfjes. Doe ze in een pan met wat laurier, tijm, peterselie, de az... bekijk recept »
Canadese kreeft 500 gram een klein assortiment verse groenten peper en (zee)zout olijfolievoor de saus: 100 gram boter 1 gesnipperde sjalot 10 cl. witte wijn tijm en laurier cayennepeper zout Bereiding: Laat wat boter smelten in een pannetj... bekijk recept »