246 recepten met kreeft
Voor 4 personen: 2 Zeeuwse kreeften van ca. 600 g per stuk, 12 witte asperges, peper en zout, 100 g fijngesnipperde sjalot, 2 eetlepels sushi-azijn, 10 cl olijfolie, 100 gr ibericoham in fijne plakjes, 15 cl basilicumolie, mespunt geraspte citroensch... bekijk recept »
2 levende kreeften met een gewicht van circa 800g elk ca. 3 liter water 2 eetl. sambal oelek 1 eetl. zout [color=blue:dd283e0e3e]voor de kruidige mayonaise [/color:dd283e0e3e] 3 eetl. zachte mayonaise 1 dl slagroom 2 eetl. verschillende fijngesneden ... bekijk recept »
2 fijne plakjes Ganda ham 1 kreeft van 400 a 500 gr 3 groene asperges 1 kwartelei 2 dl gevogeltebouillon 1 aubergine enkele nootjes boter saffraandraadjesKreeft gedurende 2 minuten koken in court-bouillon. Ontdoen van pantser. Asperges krokant koken ... bekijk recept »
75 g fijngesneden gravlax-zalm 1 (Noorse) kreeft (gekookt of ongekookt; als de kreeft nog gekookt moet worden, 2 wortels en 1 ui voorzien) 1 schapenyoghurt (om de vinaigrette te binden) 1 dl extra vierge olijfolie 10 cl Aquavit (voor de vinaigrette... bekijk recept »
1 zeekreeft cayennepeper zout olie sjalot ui wortel wit van prei 1 glaasje cognac 1 dl witte wijn 1 1/2 dl visbouillon 2 tomaten 1 dl Spaanse saus boter. Maak de kreeft schoon en verdeel hem in stukkken. Houd de lever en het vocht apart.... bekijk recept »
3 kilo vis 3/4 liter witte wijn 1 glas cognac 4 uien 6 sjalotjes 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 tomaten bouquet garni peper zout 2 preien 3 eetlepels olijfolie saffraanpoeder aroma 1 kreeft 1 kilo mosselen in schelp 200 gram gepelde ... bekijk recept »
2 kreeften (van 450 g) 2 wortelen 1 ui 2 teentjes knoflook 40 g tomatenpuree 4 cl olijfolie (extra vierge) 5 eetlepels cognac 5 dl wijn (wit/droog) 15 dl visfumet 1 theelepel kerriepoeder peper zout De levende kreeft met de kop naar beneden onderdomp... bekijk recept »
Zeekreeft: 1 Europeese Zeekreeft 650 gr (levend) Lindenbloesemhoning/zwarte peper/fleur de sel Knoflooktuilles: 100 ml honing/100 ml gesmolten boter/100 gr suiker/85 gr bloem/2 knoflook teentjes/grof zeezout Kruidensla:1/4 bosje basilicum/1/4 bosje d... bekijk recept »
400 g tagliolini600 g gemengde zeevruchten (kokkels, mosselen, tapijtschelpjes, scheermessen,...)4 gamba's (schoongemaakt)1 kreeft (kleine gekookte)16 zongedroogde tomaten200 ml kreeftenfond1 scheutje witte wijn1 sjalot1 teentje knoflooksnuifje pimen... bekijk recept »
200 g Boontjes 1 kleine sjalot 2 dl limoensap Zout 5 eetlepels olijfolie 2 eetlepels verse basilicum 1 eetlepels dragon rucola peper 2 kleine kreeftjes van 400 g 1 rijpe tomaat 1. Zet een flinke pot water op het vuur en breng dit aan de kook. ... bekijk recept »