246 recepten met kreeft
Voor 4 personen: 2 sjalotten, fijngesneden 1 teentje knoflook 3 takjes citroentijm 1/4 takje rozemarijn 250 gr roomboter 1 snufje fleur de sel 2 oosterscheldekreeften van 500 g 2 dikke,rauwe,geschilde asperges 1/2 winterwortel,geschild 1 ui 1/4 prei ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 Noordzeetongen 1 kreeft (van 700 g) 20 g truffel 10 dl visfumet 15 g tomatenpuree 1 ui 1 wortel 1 preiwit 1 stengel groene selderij 1 takje tijm 0.5 bosje peterselie 1 blaadje laurier 4 theelepels maiszetmeel 1 dl room 2 cl maderaw... bekijk recept »
Voor 4 personen 2 gekookte kreeften 1 wit van prei 20 cl slagroom 25 cl visfumet boter 3 koffielepels zachte curry 1 takje groene selder Verse koriander 1 uiSnij de kreeften van kop naar staart in twee en hak de scharen open. Haal het vlees uit de s... bekijk recept »
4 demoisellekreeftjes boter 1 teentje look 4 soeplepels gehakte kruiden sap van ? citroen gemengde sla Bereidingswijze - Stoom de kreeftjes 5 min in een stoompot. Snij ze in twee en verwijder de darm en de maag. Schik ze op een ovenplaat of schotel. ... bekijk recept »
250 gram gepelde garnalen. 1 grote of 2 kleinere grapefruits 3 eetlepels mayonaise 1 eetlepel tomatenketchup enkele druppels citroensap 1 1/2 eetlepel droge witte vermouth zout enkele druppels tabasco 1/2 eetlepel peterselie 4 plakjes citroen. Voorbe... bekijk recept »
2 gekookte kreeften (diepvries? 400 g) - 200 g shi-itake - 400 ml visfond (bokaal) - 1,5 dl droge witte wijn - 2 eetl. olijfolie - 1 sjalot - 2 dl room - 3 koffiel. dijonmosterd - 1 eetl. boter - Ma?zena Express - peper en zout Kan grotendeels vooraf... bekijk recept »
Voor de court-bouillon 4 liter water 1 ui 1 wortel 1 stengel bleekselderij 2 eetlepels grofgemalen peper 1 scheut azijn Tijm Laurier 2 verse kreeften á 400 gr Voor de salade 150 gr gemengde sla 1 mango Voor de dressing 1 eetlepel mosterd 1 ei ... bekijk recept »
2 kreeften (450 à 500 g)2 wortelen (fijngesneden)1 ui (fijngesneden)2 teentjes knoflook (gesnipperd)35 g tomatenpuree4 cl extra vierge olijfolie5 el cognac5 dl droge, witte wijn15 dl visfond1 tl kerriepoederpeperzout1. Breng de visfumet aan de kook, ... bekijk recept »
2 kreeften1 venkel5 wortelen100 g asperges (Chinese, geblancheerd)25 dl water7.5 dl witte wijn1 scheut pernod1 kl wasabipasta (uit een tube)3 el limoensap1 kl oestersaus250 g gezouten boter2 el poedersuiker1 cm gember1 el zwarte peperkorrels (gekneus... bekijk recept »
4 coquilles 1 babykreeft 100 g zeekraal 250 g taglioni nero 2 uien 1 prei 1 winterpeen 1 bol knoflook 1 takje rozemarijn 2 el tomatenpuree 0.5 l droge witte wijn 0.5 l tomatensap grof zeezout fleur de sel 2 dl slagroom 2 el crème fraîche 100 g roombo... bekijk recept »