Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Ananas-borrelspitsje

250 gr varkens haas- 2 kalfsbraadworstjes,of 2 extra knakworstjes- 2 knakworstjes- 400 gr doorregen spek- 1 zure stevige appel- 4 plakken ananas-liefst verse- 10 noorse [kreeft]garnalen per pen- gepelde partjes madarijn- olie- De pennen in smeren met... bekijk recept »

Rivierkreeftjes amuse

rivierkreeftjes 2 lookteentjes zachte geitenkaas aardbeienBak 300 g geplede rivierkreeftjes samen met twee in plakjes gesneden knoflooktenen in olijfolie. Goed af laten koelen en mengen met in tweeën gesneden aardbeien. Zachte geitenkaas erover heen ... bekijk recept »

Kreeftje in witte wijnsaus

4 kreeftjes van 500 gr 1/2 liter witte wijn 1 gehakte sjalot 1/2 gehakte look 250 gr boter basilicumolieStoom de kreeftjes Snij ze in 2 en grill ze Kook de witte wijn in met de sjalot en de look tot er ongeveer 1 dl overblijft, werk deze op met de bo... bekijk recept »

Komkommer Soep.

Kleine komkommer.1 ltr.vis bouillon ( tablet) 200gr.krab of kreeft (blik).Dille uit de diepvries,sjalotje,teentje knoflook.2el.boter 1el.bloem,1tl.citroensap,1mespuntje cayennepeper.Zout en peper.2el.room cuisine. In 2el.boter ui en knoflook even smo... bekijk recept »

Vissaus (gravlaxsas)

7 eetl. olie 2 eetl. azijn 2 eetl. mosterd 1 eidooierlosgeklopt 1 eetl. suiker 0,25 theel. zout 0,25 theel. gedroogd dille Doe alle ingredienten in een kleine pot en sluit die goed af. Schud het krachtig tot alles vermengd is. Serveer bij zal... bekijk recept »

Kreeftgehakt

-2 blikjes kreeft -5 eieren -1 ui -snufje nootmuskaat -peper en zout -meng kreeftenvlees met nootmuskaat, peper en zout, 1 rauw ei , 1 losgeklopt ei en 3 fijngehakte hardgekookte eieren *kneed alles goed door elkaar *giet de olie in de wok en bak de ... bekijk recept »

Gravlaxsaus

7 el olie 2 el azijn 2 el mosterd 1 losgeklopte eierdooier 1 el suiker 1/4 tl zout 1/4 tl gedroogd dillegroen Doe alle ingredienten in een kleine pot en sluit die af Schud krachtig tot alles goed is vermengd Serveer deze saus bij zalm, vis in het zu... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 kg verse vis : vier soorten, 2 l visbouillon, 2 glazen droge witte wijn, 4 gepelde tomaten of 1 doos gepelde tomaten, 1 doosje tomatenpuree, olijfolie of boter, 2 uien, 3 knoflookteentjes, verse peterselie, nootmuskaat, saffraan, peper en zout, 150... bekijk recept »

Zeevruchtenrisotto

350 g risottorijst 1/2 kreeft van 450 g 200 g inktvisringen 8 scampi's 8 gamba's 8 mosselen 8 venussschelpen 2 takjes platte peterselie 3 dl kreeftenbisque 3 dl visfumet 100 g roomboter peper en zout Fruit alle zeevruchten in zeer hete oli... bekijk recept »

Aardappel-panna cotta met tonijn en oester

Voor 4 personen: voorgerecht 1 grote, bloemige aardappel 3 dl room zout en peper 100 g verse tonijn 6 gelatineblaadjes (in koud water geweekt) 8 oestersSchil de aardappel en kook hem, op een zacht vuurtje, gaar in de room. Open de oesters, vang het v... bekijk recept »

Pagina 21 van 25