Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Varkensvleesragoût

4 Chinese champignons 150 gr geroosterd varkensvlees 1/2 bosje gehakte selderij 150 gr Chinese kool 50 gr bamboescheuten 100 gr taugé 6 peultjes 2 schijfjes gemberwortel 1 teentje knoflook 3 eetl olie 1 eetl sherry 1 dl bouillon Laat de Chine... bekijk recept »

Slaatje babykreeft en limoenboter

2 kreeften (baby,gekookt, het vlees uit de schalen gehaald)1 komkommer (klein, in lange slierten)1 avocado (goed, rijp in plakjes)40 ml limoensap75 g boter (in blokjes)2 el bieslook (gesnipperd)1 kl limoenschil (geraspt)1 bosje waterkersuit de molen ... bekijk recept »

Kreeftensalade met gekonfijte tomaat en koriander

2 kreeften (gekookt, diepvries, Lidl)6 tomaten1 avocado0.5 kropsla4 el mayonaise4 el olijfolieverse koriander (voor de afwerking)versgemalen peperzout1. Verwarm de oven voor op 110°C en ontdooi de kreeft. 2. Pel en ontpit de tomaten, snij ze in v... bekijk recept »

Kreeftensaus

3 dl visfond4 eidooiers100 g roomboter1 dl room0.5 citroen (sap)2 tl boter (kreeftenboter)peperzout1. Kreeftenboter wordt bekomen door boter te mengen met koraal (mannelijke en vrouwelijke voortplantingsorganen) van gekookte kreeft. 2. Laat de visfum... bekijk recept »

Surf & turf

4 T-bonesteaks 60 g solo boter 4 teentjes knoflook (fijngehakt) 2 grote kreeftenstaarten 50 g peterselie (fijngehakt) 1. Leg de steaks op een hete grillplaat en bereid ze naar eigen smaak. Leg ze op een voorverwarmde borden en houd warm.2. Verhit d... bekijk recept »

Bouillabaisse Zoals In Marseille

-250 g Roodbaarsfilet -250 g Zeewolffilet -250 g Wijtingfilet -250 g rode Poonfilet -250 g Zeebarbeelfilet -1 Langoest van 500 g (of kreeft) -2 uien -3 tomaten -3 knoflookteentjes -1 venkel -een stukje gedroogde sinaasappelschil -½ bosje peters... bekijk recept »

Bouillabaisse

Rouille : 4 dikke sneetjes witbroodzonder korst - water voor het weken - 4 teentjes knoflookgeperst - 2 rode chilipepersfijngehakt - 2 eierdooiers - zout en versgemalen peper - 2 dl olijfolie 1-2 vissenkoppen - 500 g grote reuzengarnalenpellendarmkan... bekijk recept »

IJslandse vissoep

3-4 champignons of andere paddestoelen stukje prei of kleine ui (of grote sjalot) 1/4 groene paprika klontje boter 50 gram rijpe camembert of brie 100 ml room 100 gr vis peper ev. (vis)bouillonblokje- In het 'echte' recept van de IJslandse vissoep ga... bekijk recept »

Loempia's gevuld met zeevruchten

Voor de loempia's: - 2 el. suiker - 500 ml. warm water - 20 loempiavellen (doorsnee ongeveer 16 cm.) - 20 blaadjes sla, gewassen, uitgelekt en drooggedept - 30 gr. munt, gewassen, uitgelekt en drooggedept - 30 gr. langstelige vietnamese munt of thais... bekijk recept »

Witloofsoep met zuring en sint-jakobsnootjes

1 kg witloof 100 g zuring Kervelpluksels Vers gemalen peer Zout Muskaatnoot 2 l kippenbouillon 2 eetlepels bloem 1 koffielepel poedersuiker 8 sint-jakobsnootjes sap van 1 citroen 100 g boterMaak het witloof schoon en snipper het fijn. Bestuif met blo... bekijk recept »

Pagina 23 van 25