246 recepten met kreeft
300 gr pandanrijstongekookt 1 kreeft van 750 gr 4 tl vissaus (Nuoc mam) 2 tenen knoflookfijngesneden 1 tl versgemalen zwarte peper 250 gr midddelgrote garnalengepeld en van de darm ontdaan 250 gr st-jakobsschelpen 6 gedroogde shii-take paddestoelen2... bekijk recept »
- 10 Europese of Canadese kreeften van circa 500 gr - 2 uien of 10 sjalotten - 1 prei - 2 bollen knoflook - 1 winterwortel - 1/2 knolselderij - 4 laurierblaadjes - 1 takje tijm - 1 takje rozemarijn - 2 el venkelzaad - 1 el kerriepoeder - 2 el toma... bekijk recept »
500 gram pijlinktvis 500 gram kleine inkvisjes (op de markt te koop) 300 gram verse hondshaai 500 gram vis voor soep (op de markt allerlei vissoorten laten sorterenincluis vissekoppen) 500 gram schelpdieren (mosselen) 500 gram (rivier)kreeftgarnalenN... bekijk recept »
4 gekookte kreeftenscharen4 plakken gekookte kreeft4 gekookte langoestine staarten4 oesters8 coq,s stjaques4 rode mulfilets a 50 gramolijfolie,paneermeelpaprikapoederkerriepoederpeper en zout. Voor de dressing: 1 e.l. tomaten blokjes2 e.l. tomatensap... bekijk recept »
VOOR 4 TOT 6 TAARTJES . 1 rol bladerdeeg . 20 cl room .1/2 blik kreeftensoep (200 g) . 3 eieren . het vlees van een kleine kreeft of surimi . peper en zout -- boter . 300 g gedroogde bonen 1. Verwarm de oven voor op 150 2. Rol het deeg lichtjes uit... bekijk recept »
3 kg soepkreeften 1 kg visgraten 1 venkel 1 winterpeen 1 dl sojaolie 2 preien 3 uien 3 takjes tijm 1 takje rozemarijn 1 teentje knoflook 5 laurierblaadjes 1/2 fles witte droge wijn 25 cl cognac 8 ltr water 500 gr tomatenpuree Kreeften i... bekijk recept »
4 St. Jakobsschelpen 1 kreeftenstaart (gekookt) 4 flinke stronken witloof boterolijfolie peperzout suiker nootmuskaat zeste van sinaasappel Voor de sabayon: 1,2 dl champagne of schuimwijn Brut 1,2 dl visfumet 4 eierdooiers peperzou Superfeestelijk u... bekijk recept »
2 Kreeften - Olijfolie - 150 gr. Winterwortel - 1 Prei - 1 Ui - 2 tenen Knoflook - 1 blikje Tomatenpuree - 2 l. Visbouillon - 2 dl. Slagroom - 2 blaadjes Gelatine - Tuinkruiden - 1 glas franse Cognac. Zet de kreeftenkarkassen aan in de olijfolie met ... bekijk recept »
3 gekookte kreeften van 800 g /stuk 1 onbehandelde citroen 1 ui 1/2 l droge wittee wijn 1 laurierblad 1 theelepel zout 6 karperfilets (schoongemaakt samen 1 kg) 70 gr boter 100 gr bladspinazie 1/4 l slagroom 125 gr wilde rijst 3 el creme fraiche 1 el... bekijk recept »
250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »