Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Gekookte Kreeft

1 kreeft ca 1 kg 1 klein blikje zalm 1 ons gekookte garnalen (middelmaat) 1 zakje Hollandaise Saus 1 glas witte wijn (zoet) 1 bosje verse dille 1 bosje peterselie citroen sap peper & zoutBereiding: Neem je allergrootste pan en vul hem voor 3/4 m... bekijk recept »

Kreeft à la Tommeke

2 kreeften 1. Voor de blouillon prei, selder, worteltjes, ajuin 2. kruiden Look, laurier, tijm, kruidnagel (4), cayennepeper, peperbolletjes (koffielepel), zout bouillonblokjes (2), 100 gr peterselieAls eenmaal de bouillon klaar is niet meer laten k... bekijk recept »

Kreeft in bladerdeeg

4 gekookte kreeften 1 kleine kool 4 vellen bladerdeeg 2 eigelen 2 eetlepels spekblokjes 1 sjalot, 1 wortel, 1 takje selder 1 koffielepel tomatenpuree 1 dl witte wijn 2 dl groentenfond 1,5 dl room tijm en laurier- Kook de buitenste bladeren van de k... bekijk recept »

Kreeft Kip Cocktail

100 gram gekookt kreeft vlees200 gram kipfilet3 sinaasappels1 kropje sla100 gram champignonsdragonazijntomatenketchup1,5 dl slagroom1/2 groene paprikaoliepaprikapoedermierikswortel- Kook de kipfilet 10 minuten in wat bouillon. - Snijd de filets in du... bekijk recept »

Kreeft met appel in zachte kerrie-roomsaus

2 stuks kreeft 2 dl room 100 gr sla (gemengd) 6 cl appelsap 2 el olie 2 el azijn (wijn-,wit) 2 stuks appel (stevig) 2 thl citroensap 1/2 thl kerrie (poeder) peper (wit) zoutBreng voor de saus de room met het (ongezoete) appelsap, kerriepoeder en wat ... bekijk recept »

Kreeft met Port

2 kreeften van 900 gram 3 uien 4 sjalotjes 0,4 dl cognac 190 gram boter 1/4 liter slagroom zout, peper 1 groot glas witte port 1/2 citroen cayennepeper kerrieKook 5 liter water in een grote soeppan. Dompel hierin de kreeften 2 minuten om ze te doden.... bekijk recept »

Kreeft met Port

2 kreeften van 900 gram - 3 uien - 4 sjalotjes - 0,4 dl cognac - 190 gram boter - 1 groot glas witte port - 1/2 citroen - cayennepeper - kerrie - zout, peper - 1/2 liter slagroomKook 5 liter water in een grote soeppan. Dompel hierin de kreeften 2 min... bekijk recept »

Kreeft met room

Voor 4 personen: 50 g boter 125 g room 1/4 L droge witte wijn 2 soeplepels cognac peper en zout 2 kreeften van 500 gVerwarm de oven voor op 200°C. Dompel de kreeften 30 seconden in kokend water. Snij ze dan in de lengte open. Verwijder het maagzakje ... bekijk recept »

Kreeft met zuiderse kruidenpesto

Voor 4 personen: 2 levende kreeften van 800 g 5 liter court-bouillon 4 grote vastkokende aardappelen voor de pesto: 200 gr verse groene kruiden (wilde peterselie,basili-cum, dragon, dille) 200 g pijnboompitten 3 dl olijfolie (extra vergine) 1 teentje... bekijk recept »

Kreeft op zijn Amerikaans

2 kreeften van 900 gram cayennepeper peper, zout 1 ui 2 sjalotjes 1 kleine wortel ? bleekselderij tijm en laurier peterselie 2 teentjes knoflook dragon 5 tomaten tomatenpuree 1 dl olijfolie 75 gram boter 25 gram bloem 1 dl cognac 1/3 liter droge witt... bekijk recept »

Pagina 17 van 25