Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Kreeft Thermidor

1 gekookte kreeft (diepvries) 2,5 dl melk 4 soeplepels geraspte kaas 2 soeplepels boter 2 soeplepels bloem 2 koffielepels scherpe mosterd 1 scheutje room 1 ei 2 soeplepels peterselie peper & zout1. Ontdooi de kreeft door hem ongeveer 1u in warm... bekijk recept »

Kreeft met romige knoflooksaus

2 kreeften 500 gram tagliatelle 1 bol knoflook 250 ml room 3 eetlepels witte wijn olijfolie blokjes visbouillon 1 citroen in 8 partjes 75 gram koude boter in vlokjes p&z1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Maak de teentjes knoflook los, leg ze... bekijk recept »

Cappuccino van Kreeft en Langoustinesoep

125 ml slagroom 1 pak Knorr Sensations Gourmet Bisque van Kreeft en Langoustine 2 eetlepels oranje viseitjes 1 eetlepel fijngeknipte bieslook 8 soepstengels 2 eetlepels verse roomkaas 1 theelepel cognac1. Voeg aan de slagroom wat peper en zout toe ... bekijk recept »

Pasteitjes met een vulling van kreeft

8 pasteibakjes 400 g zalmfilet (of een andere stevige visfilet) 1 blik Knorr Kreeftensoep 1 -2 eetlepels Maïzena Express voor Witte Saus 200 g grote gepelde garnalen 1 bosje (15 g) dille 600 g gemengde salade met tomaat en komkommer erdoor ... bekijk recept »

Warme kreeft-potjes met groene asperges

50 g groene mini-asperges 1 sjalotje vloeibare margarine Solo 0.5 zakje Knorr Sensations Moments Gourmets Kreeftensaus 20 ml slagroom 150 g kreeftvlees (vers gekookt, uit blik of surimi) 1 boterham 0.5 el fijngeknipte bieslook 1. Snijd 1 cm van de (... bekijk recept »

Dimsum met kreeft

1 kreeft (grote, 200 g kreeftenvlees)4 kalfsmergpijpjes24 rijstvellen2 lente-uien2 blaadjes laurier4 el zwarte peperbollenolie1 wortel1 ui1 takje seldermaïsoliepeperzout1. Week de mergpijpjes 1 nacht in koud water. Pocheer ze 5 minuten in kokend wate... bekijk recept »

Kreeft met kruidenmayonaise

4 kreeftenkervel1 eidooiercitroensap2 dl druivenpitolie1 tl mosterdbieslookdragondillepeper2 el cayennepeperzout1. Breng ruim genoeg water aan de kook met de cayennepeper. Kook er de kreeften in. Laat ze afkoelen in het kookvocht.... bekijk recept »

Warme kreeft met tomaten-paprikasalsa

4 kreeften (van 500g gekookt)4 tomaten (groot)3 rode paprika'solijfolie8 bollen knoflook20 g basilicum (gehakt)peperzout1. Kook de kreeften. 2. Pel de tomaten, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes. 3. Verwarm de oven voor op 220°C. 4. Leg de... bekijk recept »

Luxe tagliatelle met kreeft en courgette

500 g tagliatelle3 kreeften (gekookt, elk van 500 g elk, schoongemaakt)2 courgettes (klein)1 sjalot1 teentje knoflook50 g zeekraalshisoblad (rood)300 g ricotta200 ml roomolijfoliepeperzout1. Spoel de courgetten en snij ze met een mandoline in dunne s... bekijk recept »

Kreeft à l'armoricaine

2 kreeften (gekookt, 700 g per stuk, gehalveerd)1 ui2 sjalotten2 tenen knoflookbieslookdragon300 ml witte wijn100 ml cognac70 g tomatenpureebloempiment d'Espelette80 g boter100 ml olijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sjalotten, de ui en de knoflook... bekijk recept »

Pagina 13 van 25