Recepten met paling

257 recepten met paling

Paling

Paling Paling is een vis die leeft in zoet en brak water. Het is een lange, slanke vis met een gladde huid. Paling is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Duitsland. Paling kan op verschillende manieren worden bereid. De meest voorkomende manier is om hem te roken. Gerookte paling is een delicatesse en kan worden gegeten als voorgerecht of hoofdgerecht. Paling kan ook worden gebakken, gegrild of gepocheerd.

Paling met pastasalade

voor 2 personen: 100 g gerookte paling (Alternatief: gerookte forel of gerookte zalm) 100 g pasta, bijvoorbeeld farfalle zout, versgemalen peper 3 tomaten 2-3 bosuitjes 1 bakje honing-mosterddressing (100 g) 1/2 zakje gemengde jonge bladsla (100 g) d... bekijk recept »

Rollade van gerookte paling

10 gram gelatinepoeder 1/2 liter visfumet 10 dunne plakken winterwortel 100 gram ezelsoren (grootbladige veldsla) 10 heel kleine broccoliroosjes 500 gram dunne gerookte aalfilet 1/4 liter slagroom, opgeslagen dille yoghurt dressing gesnipperde dille.... bekijk recept »

Roomsoep van gerookte paling

Voor 4 personen: 2 dunne palingen in vel (+/- 200 gram) 40 gram roomboter 40 gram gezeefde bloem 8 peperkorrels, kneuzen in de vijzel, of met een zwaar voorwerp op de snijplank 200 ml licht geslagen slagroom Theelepel tomatenpuree Half glas drogewitt... bekijk recept »

Slavink van paling en gamba's

2 dikke bakpaling zonder vel 200 gram gamba?s, gepeld (netto gewicht) 65 gram vet spek, in dobbelsteentjes 20 plakjes gesneden Coppa di Parmaham- Fileer de paling met een scherp mes en verwijder de zij-graatjes. Snij de gamba?s met een mes fijn en ma... bekijk recept »

Mierikswortelmousse met paling

Voor 4 personen: 2 blaadjes witte gelatine sap van een halve citroen 150 ml Griekse yoghurt, op kamertemperatuur 2-2½ eetlepels geraspte mierikswortel (potje) 125 ml slagroom zout, versgemalen zwarte peper 1 kleine trostomaat 150 g gerookte paling 4 ... bekijk recept »

Gelakte paling met appelketchup en crème van ganze

Voor 4 personen: 200 g palingfilet (in stukjes van 50 g) 2 el honing 2 el saké 4 el soja Voor de appelketchup: 2 Granny Smith-appelen 0,5 dl witte wijn 0,5 dl witte wijnazijn 100 g suiker Voor de crème van ganzenlever: 100 g ganzenlever 1 blaadje ge... bekijk recept »

Knolselderijsoep met paling

voor 4 personen: 1 ui (gesnipperd) 2 eetlepels boter 1/2 knolselderij 125 ml magere room 750 ml kippenbouillon (van tablet) 100 g gerookte palingfilet 1/2 zakje verse bieslook (a 25 g, fijngesneden)In soeppan ui in boter op laag vuur 5 min. fruiten. ... bekijk recept »

Blini's met gerookte zalm en paling

100 gram gerookte palingfilet 100 gram gerookte zalmfilet 6 radijsjes 200 gram poffertjesmix 1 ei 50 gram boter 1 bakje tuinkers 12,5 gram zure roomSnijd de palingfilet in stukjes. Snijd elk radijsje in 4 partjes. Meng 2 dl water met de poffertjesmix... bekijk recept »

Broccolicrèmesoep met paling en amandelen

200 gram gerookte palingfilet 2 eetlepels geschaafde amandelen 350 gram broccoli 2 kleine aardappels 6 dl visbouillon (van tablet) 2 dl witte wijn 1/8 l slagroom 1 eetlepel versgehakte peterselie 1 citroen peperRooster de amandelen in een droge koeke... bekijk recept »

Broodje gerookte paling met dillekwark

200 gram gerookte palingfilet 8 Amsterdamse uitjes 8 eetlepels kwark 2 eetlepels fijngehakte dille 4 zachte witte puntjes 8 blaadjes sla Zout en peperHak de Amsterdamse uien grof. Meng de kwark met de dille, de grofgehakte Amsterdamse uien en voeg zo... bekijk recept »

Pagina 13 van 26