Recepten met poon

162 recepten met poon

Poon

Poon Noordwest Europa en Middelandse Zee. 'Loopt' met zijn borstvinnen over de bodem. Een van de weinige vissen die geluid maakt bij gevaar. Vandaar de naam 'knorhaan'. Lengte ± 35 cm. Aantrekkelijke vissoort. Smaakt naar garnaal. Stoven, bakken of in de soep.

Waterzooi van Noordzeevis (2)

4 moten kabeljauw4 rode ponen (panklaar)4 moten zeepaling50 g grijze garnalen (gepelde)500 g mosselen (kleine)1 ui1 prei1 stengel groene selder2 wortelen1 venkelknol1 vleestomaat1 kruidentuiltjepeterselie1 l visfond1 el tomatenpureeboterpeperzout1. S... bekijk recept »

Vispapillot met sinaasappel

4 stukken vaste vis (witte, van 180 g, bv. zeeduivel of rode poon)2 onbehandelde sinaasappels1 onbehandelde citroen1 takje selder1 el wittewijnazijn1 el poedersuiker1 kl korianderpoeder4 el olijfoliepeperzout1. Boen de citroen en 1 sinaasappel schoon... bekijk recept »

Bouillabaisse zoals in Marseille

250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »

Bouillabaisse met rouille

2 sneetjes wit brood1 kg visfilets (gemengd: kabeljauw, wijting, rode poon, zalmforel, zeepaling...)100 g garnalen (gepeld)2 vleestomaten1 prei2 sjalotten1 blikje tomatenpuree ( 1 el extra voor de rouille)1 glas droge, witte wijn2 l visbouillon7 el o... bekijk recept »

Gegrilde vis, pastanestje met groenten

2 sjalotten, fijngehakt 250 g champignons, in kwartjes 100 ml Noilly Prat vermouth 100 ml droge witte wijn 100 ml visfond 200 ml room maïszetmeel (of een witte roux) boter het sap en de zeste van 1 citroen 600 g poonfilets 400 g spaghetti 2 tomaten, ... bekijk recept »

Bouillabaisse met rouille

2 uien 2 tenen knoflook 1 grote venkel, of 2 kleine 2 bloemige aardappels 100 g wortels 4 el Bertolli Vloeibaar 1 el tomatenpuree 1 envelopje saffraan 1 stuk sinaasappelschil 2 laurierbladeren 2 takjes tijm 4 tomaten 1.75 l visfond 1 kg v... bekijk recept »

Koolvis met champignons

400 gr koolvisfilet in blokjes 200 gr Parijse champignons 100 gr shiitakes 100 gr hoornen des overvloeds 100 gr cantharellen 8 sjalotjes 2 liter visfumet solo, bakken en braden 150 gr gemalen zachte kaas (type Nazareth) voor de saus: 1,5 dl pochee... bekijk recept »

Rode poonfilet met amandelkorst licht-pikante

4 rode ponen gefileerd bloem 1 ei 50 g amandelschilfers 100 g amandelpoeder 1 scheut olijfolie 4 schijfjes Parmezaanse kaas (fijn) 2 artisjokbodems sap van 1 citroen - Aïolipuree - 600 g bloemig kokende aardappelen 5 teentjes knoflook 80 g zwarte oli... bekijk recept »

Knorhaanfilet in rodewijnboter

8 knorhaanfilets (=rode poon = roodbaars) van 60 gr./stuk boter 1 eetlepel gehakte sjalot 2 dl rode wijn 1/2 dl rode porto 1 teentje look 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte dragon 4 peterselie bloemp... bekijk recept »

Bouillabaisse

Courte Bouillon: 250 gr uien 150 gr prei 3/4 dl olijfolie 1 liter water of 3/4 liter droge witte wijn en 1/4 liter water 500 gr visafval(koppen,graten en vinnen) 750 gr rijpe tomaten 50 gr verse fijngehakte venkel of 1/4 theel gedroogde fijngestampte... bekijk recept »

Pagina 16 van 17