162 recepten met poon
4 moten kabeljauw4 rode ponen (panklaar)4 moten zeepaling50 g grijze garnalen (gepelde)500 g mosselen (kleine)1 ui1 prei1 stengel groene selder2 wortelen1 venkelknol1 vleestomaat1 kruidentuiltjepeterselie1 l visfond1 el tomatenpureeboterpeperzout1. S... bekijk recept »
4 stukken vaste vis (witte, van 180 g, bv. zeeduivel of rode poon)2 onbehandelde sinaasappels1 onbehandelde citroen1 takje selder1 el wittewijnazijn1 el poedersuiker1 kl korianderpoeder4 el olijfoliepeperzout1. Boen de citroen en 1 sinaasappel schoon... bekijk recept »
250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »
2 sneetjes wit brood1 kg visfilets (gemengd: kabeljauw, wijting, rode poon, zalmforel, zeepaling...)100 g garnalen (gepeld)2 vleestomaten1 prei2 sjalotten1 blikje tomatenpuree ( 1 el extra voor de rouille)1 glas droge, witte wijn2 l visbouillon7 el o... bekijk recept »
2 sjalotten, fijngehakt 250 g champignons, in kwartjes 100 ml Noilly Prat vermouth 100 ml droge witte wijn 100 ml visfond 200 ml room maïszetmeel (of een witte roux) boter het sap en de zeste van 1 citroen 600 g poonfilets 400 g spaghetti 2 tomaten, ... bekijk recept »
2 uien 2 tenen knoflook 1 grote venkel, of 2 kleine 2 bloemige aardappels 100 g wortels 4 el Bertolli Vloeibaar 1 el tomatenpuree 1 envelopje saffraan 1 stuk sinaasappelschil 2 laurierbladeren 2 takjes tijm 4 tomaten 1.75 l visfond 1 kg v... bekijk recept »
400 gr koolvisfilet in blokjes 200 gr Parijse champignons 100 gr shiitakes 100 gr hoornen des overvloeds 100 gr cantharellen 8 sjalotjes 2 liter visfumet solo, bakken en braden 150 gr gemalen zachte kaas (type Nazareth) voor de saus: 1,5 dl pochee... bekijk recept »
4 rode ponen gefileerd bloem 1 ei 50 g amandelschilfers 100 g amandelpoeder 1 scheut olijfolie 4 schijfjes Parmezaanse kaas (fijn) 2 artisjokbodems sap van 1 citroen - Aïolipuree - 600 g bloemig kokende aardappelen 5 teentjes knoflook 80 g zwarte oli... bekijk recept »
8 knorhaanfilets (=rode poon = roodbaars) van 60 gr./stuk boter 1 eetlepel gehakte sjalot 2 dl rode wijn 1/2 dl rode porto 1 teentje look 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eetlepel gehakte dragon 4 peterselie bloemp... bekijk recept »
Courte Bouillon: 250 gr uien 150 gr prei 3/4 dl olijfolie 1 liter water of 3/4 liter droge witte wijn en 1/4 liter water 500 gr visafval(koppen,graten en vinnen) 750 gr rijpe tomaten 50 gr verse fijngehakte venkel of 1/4 theel gedroogde fijngestampte... bekijk recept »