Recepten met zeebaars

143 recepten met zeebaars

Zeebaars

Zeebaars Lengte ± 65 cm. Er zijn wel 300 soorten zeebaars. De afmetingen variëren van 0,05 tot 300 cm. In Europa komen 15 soorten voor.

Bouillabaisse

2 1/2 kilo witte vis als zeebaars - 3 eetlepels olijfolie extra vierge - geraspte schil van 1 sinaasappel - 1 teen zeer fijn gesneden knoflook - plukjes safraandraadjes - 2 eetlepels pastis - 1 kleine gesneden venkelknol - 1 grote gesnipperde ui - 22... bekijk recept »

San Francisco Bouillabaisse

2 el olijfolie 2 teentjes knoflookuitgeperst 1 uifijngehakt 1 groene paprikain stukjes gesneden 4 tomatenin stukjes gesneden 3 el tomatenpasta 0.5 l rode wijn 250 ml water 2 el gemixte kruiden (basilicumpeterselierosemarijn)fijngehakt zout en peper 3... bekijk recept »

Creoolse Bouillabaisse

2,5 kg diverse vissoorten (bv,zeeduivel,kabeljauw,zeebaars,schelvis,tonijn),500 gr steurgarnalen,1 dl olijfolie,1 ui,1 selderijstengel,1 rode en een 1/2 groene paprika,3 tenen knoflook,1/2 theelepel gedroogde chilies,evt. wat saffraan,2 eetl. peterse... bekijk recept »

Vissoep

750 gr. verschillende soorten vis (makreelschelviskabeljauwtongheilbotzeebaarszeepaling)4 tomaten2 uien2 spaanse pepers1/8 knolselderij1 wortel1 prei4 teentjes knoflook1 kop olijfolie2 afgestr. tl zout1 klein blikje kreeftestaartjes1 klein blik of 10... bekijk recept »

Risotto Met Zeebanket.

150 gram inktvis250 gram garnalen4 el olijfolie2 teentjes geperste knoflook150 gram zeebaars of ander witvis12 mosselenruim 1 l. visbouillon1 dunne prei (zeer dun gesneden)350 gr ristto rijst (arboriovialone of carnoli1,25 dl droge witte wijn3 vleest... bekijk recept »

Cotriade

1,25 kg visfilets met wit visvlees (bv. heek, koolvis, zeeduivel, wijting, zeebaars... ) 1 l visfumet 400 g aardappelen 2 middelgrote uien 1 glaasje cider (facultatief) 50 g boter 1 royale eetlepel room 4 dikke sneden stokbrood 1/2 bosje gehakte pete... bekijk recept »

Gestoomde victoriabaars met rabarbermoes, gedroogd

Voor 4 personen: 4 victoriabaarsfilets van 200 g elk 4 kleine sneetjes rauwe ham 600 g krielaardappeltjes 1 bosje bieslook 4 el geklaarde boter versgemalen witte peper en zout 4 dikke rababerstelen een klontje boter een scheutje water 3 el suiker ver... bekijk recept »

Caribische roodbaars

1 hele roodbaars van 400-500 g – zonder kop, buikholte schoongemaakt 2 gedroogd chilipepertjes of ½ eetlepel chilipoeder 1 grote gele paprika – in stukjes 3 tenen knoflook – fijngehakt 2 theelepels oregano 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 eetle... bekijk recept »

Gegrilde scholfilet met wortel en olijf

6 scholfilets (ca. 600 g) – in de lengte gehalveerd 3 eetlepels olijfolie 1 rode ui – fijngesnipperd 150 g winterwortel – in miniblokjes 100 g zwarte olijven zonder pit – in kleine stukjes 4 gedroogde tomaten op olie – in kleine stukjes 2 eetlepels k... bekijk recept »

Libanese Vis En Rijst In Bouillon

1 kop bloemzout en versgemalen pepermestpunt chilipoeder6 witte visfilets van 150 gr (zeebaarskabeljauwheilbot)250 ml olijfolie4 uiengesnipperd1 tl gemalen komijnsap van 2 citroenen2 1/2 kop langkorrelige rijst2 tl amandelschaafselgeroosterdfijngehak... bekijk recept »

Pagina 13 van 15