Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Zarzuela

500 gr mosselen6 gamba's100 gr inktvisringen ongepaneerd500 gr visfilet zoals tilapia en zeeduivel of kabeljauw20 gr boter6 el olijfolie8 teentjes knoflook2 ontveld tomaten in stukjes zonder zaadjes1 klein blikje tomatenpuree1 1/2 dl droge witte wijn... bekijk recept »

Gemengde Visschotel In Bouillon Met Alioli

1 1/2 kg gemengde witte vis (kabeljauwzeeduivelzeebrasemgriet,?) - 4 aardappelen - 1 ui - 2 preistengels - zout en peper - 5 knoflookteentjes - tijm - laurier - aliolisaus (zie mijn receptmaar met slechts 1 knoflookteentjeof meer naar smaak) - cayenn... bekijk recept »

Zeeduivelrollade

1 stuk zeeduivel van ong 1.5 kgschoongemaakt.zout en peper.200 gram dungesneden cerranoham.1-2 tl tijmblaadjes.blaadjes laurier.takjes tijm.1.5 dl droge witte wijn.125 gram boter of margarine.1.5 dl visbouillon (mag van een tablet).1-3 eetlepels most... bekijk recept »

Viskebab Op Egyptische Wijze

700 g schelviskoolvis of zeeduivel,in blokjes gesnedensap van 3 citroenen6 laurierblaadjes1 theelepel komijnzoutversgemalen peper3 tomatenin vieren gesneden Leg de blokjes vis in een kom. Bedek de vis met citroensap, laurierblaadjes, komijn, peper en... bekijk recept »

Vis In Voorjaarsgroen

150 gr groene asperges 6 worteltjes 6 kerstomaatjes 1 ui 1 gele paprika mozzarella zeeduivel (of andere stevige witvis) 2 eetl. verse tijm (de blaadjes) 2 eetl. versegehakte peterselie olijfolie zout en peper uit de molen 1. Doe de asperges en wortel... bekijk recept »

Driekleurige Visspiezen

1,2 dl olijfoliesap en garaspte schil van een citroen1 theel. gedroogde pepervlokken350 gr zeeduivel350 gr zwaardvisfilet of tonijn350 gr zalm.2 rodegele of oranje paprika's2 eetl. fijngehakte peterseliezout en vers gemalen zwarte peper. Voor de sals... bekijk recept »

Vispannetje Met Tomaat

200 g filet van vaste vis (zalmzeewolfzeeduivelwijting)6 scampis (diepvries)2 sjalotjesknoflookmiddelgroot blik tomatenblokjes1 rode paprika250 g champignons1 dl witte wijn1 el tomatenpureeverse peterselie en dilleandere verse tuinkruiden (oreganobie... bekijk recept »

Spaghettini Met Zeevruchten

1/2 dl olijfolie2 teentjes knoflook fijngesneden2 peperochini (gedroogde pepertjes) verkruimeld4 ansjovisjes fijngesneden8 kerstrotomaatjes in blokjes1 kg vongole (tapijtschelpen) en/of mosselen400 g visfilets bijv. tongdoradezeeduivelzeebaars4 lango... bekijk recept »

Rape A La Marinera

 4 zeeduivelfilets van 150 gr.  2 deciliter olijf olie  4 gamba?s  8 gepelde grote tomaten.  Knoflook  lente-ui  een ui  een mespunt komijn  cayennepeper  peper en zout &... bekijk recept »

Fricassee van lotte met rijst en saffraanboter

Tabasco 1 el olijfolie 2 el anijslikeur 500 gr lotte (zeeduivel) 2 kookbuiltjes langgraan rijst van 125 gr 150 gr gedroogde Italiaanse tomaten 1 tl komijnzaad Boter 1 dopje saffraan 40 gr Parmezaanse kaas Zout Breng 1 liter water, samen met 15 drupp... bekijk recept »

Pagina 22 van 29