283 recepten met zeeduivel
2 kg stevige vis (kabeljauwpoontongzeeduivel?) 2 wortelen - 1 prei - 6 sjalotten kruidentuiltje van peterselietijm en laurier 3 flessen (33 cl) Tongerlo Dubbel Bruin 6? 50 g braadboter 5 eetlepels bloem - peterselie - peper en zout Maak de visse... bekijk recept »
5 cl droge witte wijn 4 soeplepels kokosmelk 200 g krabvlees 1 potje saffraanstampers zout peper 40 cl schaaldierenbouillon 4 sint-jakobsnoten (ook het rode gedeelte) 4 zeeduivelmoten 2 wortelen in fijne schijfjes 1 preiwit in kleine stukjes 2 soeple... bekijk recept »
Voor 4 personen: 5 cl droge witte wijn 4 soeplepels kokosmelk 200 g krabvlees 1 potje saffraanstampers zout peper 40 cl schaaldierenbouillon 4 sint-jakobsnoten (ook het rode gedeelte) 4 zeeduivelmoten 2 wortelen in fijne schijfjes 1 preiwit in kleine... bekijk recept »
voor 4 personen: 800 g lottefilet (zeeduivel) 2 dl witte wijn 2 dl visfumet 1 halve ui in snippers (+/- 100 g ) 3 dl verse room 3 fijngesneden prei-witten sap van een 1/2 citroen 1 eetlepel gehakt bieslook boter peper en zoutDe filet van lotte pocher... bekijk recept »
Neem 4 moten vis dit kan zeeduivel,heilbot,of tarbot wezen4 schone preien12 olijveneen scheut witte wijn6 dl waterzout en peper- Bak de prei en de dan fijn gesneden olijven als de prei zacht is voeg er dan de wijn bij en het water en zout en peper. -... bekijk recept »
700 gram zeeduivel 500 gram rivierkreeften 2 eetlepels tomatenpuree 60 gram worteltjes 1 prei 1 ui 2 eetlepels verse dragon 2 eetlepels peterselie 0,1 deciliter armagnac 3 bakjes crème fraîche 50 gram roomboter Zet de rivierkreeften aan in de roombot... bekijk recept »
Voor 4 personen: 120 ml visbouillon 100 ml witte wijn (droge) 100 ml room 20 g bloem 15 g vetstof ketchup peper, zout,cayennepeper 1 kleine ui (gesnipperd) 8 champignons (in julienne) 4 stukjes witte visfilet (zeewolf, zeeduivel, leng, gestoomd) 8 mo... bekijk recept »
900 gram wijting, zeeduivel, baars en/of brasem, schoongemaakt en in niet te grote stukken. 2 uien, gepeld en gesnipperd 3 teentjes knoflook, gehakt 2 tomaten, ontveld en gehakt 1 eetlepel olie Takje verse tijm 1 laurierblaadje 2 stukjes dungeschaafd... bekijk recept »
Voor 4 personen: Voor vier reuzengarnaalspiesjes: 16 zoetwater reuzengarnalen 1 limoen 4 takjes dille Voor vier sint-jakobspiesjes: 12 sint-jakobsnoten 12 kleine plakjes bacon 250 g gerookte, niet gesneden Atlantische zalm Voor vier mosselspiesjes: 2... bekijk recept »
voor 4 personen: 500 gr vis ( kabeljauw-wijting-roodbaars-zeeduivel), 300 gr paprika : gele ,groene en rode 200 gr champions, sap van 1 citroen, 1 grote ui, 1 dl olie, 1/2 dl azijn, mespunt komijn, tijm, rozemarijn en peperspoel de vis, droog hem en ... bekijk recept »