Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Verse zeeduivelfilet met preiroom en witte wijnsau

Verse zeeduivelfilet met preiroom en witte wijnsaus met aardappelpuree Voor 4 personen: lotte (zeeduivel) prei room ui peper en zout aardappelen bloemWentel de lotte in bloem. Bak in boter en kruid volgens smaak. Snijd de ui en de prei fijn en laat z... bekijk recept »

Gestoomde inktvis

12 inktvisjes, 100 gram zeeduivel, 1 eiwit, zout, peper. Voor de saus: 1-2 venkelknollen, olijfolie, zout, peper, 1 blaadje laurier, 1 teentje look, 1 sjalot, water Voor de gefrituurde bereiding: 12 inktviskoppen, arachideolie, zout, peper, 4 dunne s... bekijk recept »

Provencaalse Vissoep

- 2000-2500 gr. panklare zeevis in 5-8 soortenwaaronder poonpieterman zeeduivelschelviswijtingzeebaars en knorhaantjes. - 3 deciliter olijfolie - 2 grote fijngesnipperde uien. - 10 geperste teentjes knoflook - 200 gr. gewassen in stukken gesneden t... bekijk recept »

Fritto Misto

Verschillende verse vissoortenzoals verschillende vissoortenzoals inktviskabeljauwfiletmulsprotsardienesgarnalenzeeduivel etc. voor 4 personenbloemcitroenzout en peper1 liter zonnebloemolie of olijfolie. Vul een plastic zak voor een kwart met bloem, ... bekijk recept »

Zalm-Zeeduivelspiesjes

Dik stuk zalmfilet (ca 400g) in 16 blokjesdik stuk zeeduivel of andere stevige witvis1 limoen in 8 plakjes1 groene paprika in 8 stukken3 el olijfoliezoutversgemalen peper1 X basisrecept geroosterde tomatensaus Bestrooi ze licht met wat zout en peper ... bekijk recept »

Visfondue

2 liter water 5 tuinkruidenbouillonblokjes 1 uiin ringen 2 geperste knoflook teentjes vis: zalmgarnalenpangasiustonijntilapiaroodbaars of zeeduivel. Giet de bouillon in de fonduepan en verwarm het opnieuw. doe telkens een stukje vis in een fondeunet... bekijk recept »

Vispakketjes

Ca.250 gram stevige visfilet ( bijv. zeewolf,zeeduivel of kabeljauw) 4 plakjes rauwe ham 1 bosje basilicum 2 eetlepels wijnazijn 2 theelepels mosterd 1 theelepel suiker 1 knoflookteentje 2 dl slankroom 5 kerstomaatjes 40 gram boter peper en zout Ver... bekijk recept »

Paella

6 teentjes knoflookfijngehakt, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, ? theelepel verkruimelde saffraandraadjes zout versgemalen peper naar smaak een kleine kip van ongeveer 1 kilo 250 gram pijlinktvisschoongemaaktin stukjes van 1-1 ? cm gesneden en de ... bekijk recept »

Noordzeebouillabaisse Met Rouille.

150 g zeeduivelfilet 150 g kabeljauwfilet 150 g roodbaarsfilet 150 g rode-poonfilet 100 g wijtingfilet 12 scampi 2 uien 3 teentjes knoflook 3 tomaten 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 venkelknol 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 30 dl visfumet 1 stu... bekijk recept »

Noordzeebouillabaisse Met Rouille

150 g zeeduivelfilet 150 g kabeljauwfilet 150 g roodbaarsfilet 150 g rode-poonfilet 100 g wijtingfilet 12 scampi 2 uien 3 teentjes knoflook 3 tomaten 1 takje tijm 1 blaadje laurier 1 venkelknol 2 eetlepels peterselie (fijngehakt) 30 dl visfumet 1 stu... bekijk recept »

Pagina 18 van 29