Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Zeeduivelstaartfilets met gerookte zalm op een bed

Zeeduivelstaartfilets met gerookte zalm op een bedje van puree Voor 4 personen: 1 potje zongedroogde tomaten in olie 1 potje verse basilicum 4 grote sneden gerookte noorse zalm 4 zeeduivelstaartfilets van elk een 200 g olijfolie zeezout en zwarte pep... bekijk recept »

Eieren Op Zeemanswijze

1,5 kg zeeduivel(filets) 1 kg grote garnalen of rivierkreeftjes 10 eieren 1 glas manzanilla 2 grote uienfijngesneden 2 el bloem 2 grote tenen knoflookfijngehakt 2 el platte peterseliefijngehakt 1 laurierblaadje 3 glazen water 3 el olijfolie Doe de ga... bekijk recept »

Lekker 5-gangen nieuwjaarsmenu - Voorgerecht:

8 blaadjes lavas of maggikruid (zie in je groenteafdeling) Iglo Stoomzakje Groentemix Bloemkool-Wortelen (300 g) 3 dl groentebouillon 1 koffielepel currypasta 2 x 300 g zeeduivel 1/2 safraandraadjes (capsule) 400 g noedels 1. Bereid het stoomzakje m... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 kg verschillende soorten vis (wijtingpoonschelviszeeduivel) Wortel peterselieprei 2 glazen droge witte wijndunne schil van een goed afgeborstelde sinaasappel1 venkelknol2 uiten2 tomatensafraan2 teentjes knoflook1dl olijfolieP&Z+- 20 gare mosselen4... bekijk recept »

Zeeduivelfilets met leffe blond

4 zeeduivelfilets (lotte) a 150 g, 8 plakken Parmaham, 4 dl visbouillon, 2 el roomboter, 2 el fijngehakte bieslook, 2 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl), sausbinder,4 el room, peper en zout naar smaak.- Kruid de stukken zeeduivel met peper en zout. -... bekijk recept »

Zeeduivelfilets met leffe blond

Voor 4 personen: 4 zeeduivelfilets (lotte) a 150 g, 8 plakken Parmaham, 4 dl visbouillon, 2 el roomboter, 2 el fijngehakte bieslook, 2 dl Leffe Blond (flesje van 30 cl), allesbinder, 4 el crème fraîche, peper en zout naar smaak. Kruid de stukken z... bekijk recept »

Bouride Bon Bouche

3 ltr water 3 kg platvis graten 1 winterwortel 2 uien peterseliestelen selderijstelen ruim venkel tijm laurier kruidnagel knoflookteentje e.v.t. prei cayennepeper pernod aioli( meng 0,25 dl mayonaise met 10 tenen knoflook en sap van 1 citroen) liaso... bekijk recept »

Arroz De Marisco

2 kopjes rijst 1/2 kg zeeduivel in stukken 1:2 kg inktvis in ringen 1 kg mosselen 250 gr grote garnalen 4 gamba's 4 langoustine's 1 ui fijngesneden 2 teentjes knoflook fijngehakt 2 rijpe tomatenontveld en in stukjes plijfolie versgemalen peper en zou... bekijk recept »

Visrollade

4 zalmfilets (a 180 gram per stuk) 4 stukken zeeduivel (lottea 150 gram per stuk) 300 gram diepvries-spinazie 8 eetlepels citroensap 20 gram gesmolten boter versgemalen peper zout aluminiumfolie Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie (van 20 x 20 cm) met ... bekijk recept »

Caldeirada

- vis: congeraalrode poonzeeduivel - intkvisringen - diepzeegarnalen - venusschelpen - bloem - olijfolie - grof versneden uiringen - aardappelschijven - tomaat - peper & zout - teentje knoflook - groen en rode pepers - verse koreander - Warm de olijf... bekijk recept »

Pagina 16 van 29