Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Fideuà

400 g zeeduivel200 g scampi's (gepeld)4 langoustines4 gepelde tomaten (ontpit en in blokjes)2 tenen knoflook1 l visbouillon300 g vermicelli1 dopje saffraan1 kl paprikapoeder175 ml olijfoliezout1. Verhit de olie in een paellapan en bak de langoustines... bekijk recept »

Bouillabaisse Van De Noordzee

1kg vaste vis (vijf verschillende soorten zoals zalmtarbotzeeduivelzeewolfzeepalingtong) 12 wulkengekookt 12 langoustineskort gekookt 20 kreukelsgekookt 1/2kg ongepelde garnalen tijm laurier 1 bol knoflook 4dl olijfolie peper en zout een sc... bekijk recept »

Noordzeebouillabaisse Met Rouille

150 g zeeduivel150 g kabeljauw150 g roodbaars500 gr rode poon100 g wijting12 scampi2 uien3 teentjes look3 tomaten1 takje tijm1 laurier1 venkel2 el peterselie3 L visfumet1 stukje sinaasappelschil1 doosje saffraan10 cl olijfoliepeperzout3 teentjes look... bekijk recept »

Exotisch stoofpotje met vis en schaaldieren

Voor 4 personen: 10 theelepels visfond (Maggi) 4 mooie langoustines 4 mooie klaargemaakte Sint-Jakobsschelpen 4 kleine moten zeeduivel 2 wortels 1 prei 4 glazen water(40 cl) 1/2 glas witte wijn (5 cl) 2 eetlepels slagroom Saffraan of kerrie Verse kor... bekijk recept »

Met paprikacoulis geglaceerde zeeduivelfilet met a

Voor 4 personen: 400 g schoon gevliesde zeeduivelfilet 4 artisjokbodems 120 g sjalottencompote 3 rode paprika’s 1 dl visfumet 2 dl olijfolie extra vergine 10 g gedroogde tomaat 2 dl gevogeltefond 1 dl normale olijfoliemaak de artisjokken schoon ... bekijk recept »

Gebakken gemarineerd kabeljauwhaasje met appelazij

250 gr. zeeduivel, gefileerd, 250 gr. grote garnalen, gepeld, sat?stokjes, 1 ui, 1 tn. geperste knoflook, 1 tl. geraspte gemberwortel, 1 tl. gemalen koriander, 3 el. ketjap manis, sap van een ? citroen. 2 ml. vloeibare zoetstof, peper, 4 plakken anan... bekijk recept »

Zeeduivelrolletjes met garnalen en aubergine

Voor 4 personen: 800 gram zeeduivelfilet 160 gram Hollandse garnalen gepeld 2 eetl. olijfolie 2 stuks aubergine 20 gram bloem 5 eetl. witte wijn 1 sap van een citroen scheutje worcestersaus 150 ml visbouillon 4 sjalotjes 1 teen knoflook 50 gram zwart... bekijk recept »

Encebollado De Pescado

2 pond Tonijn (Thunus Thynus) of (Thunus Albacares)kop van een Zeeduivel(voor bouillon)8 reuze Gamba's3 grote Rode Uien1 grote Cassave1 groene Bakbanaan1 TomaatSaffraanKnoflookPaprikapoederKomijnpoederverse KorianderPijnboompittenOlijfolieAjinomotto ... bekijk recept »

Visfondue

BOUILLON: 4 l visbouillon (blokjes)2 cm gemberwortel1 stengel citroengras. ZALM: 200 g zalmfilet1 cm gemberwortel1 tentje knoflook5 el. sojasaus1 tl. sesamolie. ZEEDUIVEL: 200 zeeduivelfilet1/2 bosje koriander1 limoen2 el zoetzure chilisaus. VISROLLE... bekijk recept »

Vispannetje

4 zeetongfilets250 g zeeduivel250 g zalmfilet250 g mosselen100 g garnalen1 wortel2 takjes selder250 g champignons (in partjes)100 g geraspt kaasscheutje melkscheutje room100 ml witte wijncitroensap (van 1 citroen)1. Verwarm de oven voor op 180°C.... bekijk recept »

Pagina 17 van 29