Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Viscurry Met Aubergine

400 g visfilet van stevige vis (bijv. roodbaarskabeljauw of zeeduivel) 1 aubergine 2 eetl olie1 klein rode paprika2 eetl groene currypastastukje gemberwortel (of gemberpoeder)1 blik kokosmelk (400 ml)2 sjalotten (of 1 ui)1 eetl palmsuiker/ bruine bas... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 ui ? prei 500 gram rijpe tomaten 4 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 theelepel venkelzaad 1 theelepel gedroogde rozemarijn 1 theelepel gedroogde tijm 1 envelopje saffraan 1 stukje schil van een schoongeboende sinaasappel zout peper 1? kilo ... bekijk recept »

Geurige Bouillabaisse Met Saffraan

900 gr. gemengde vis en schaaldieren(zeeduivel,zeewolf,steurgarnalen en krab),enkele draadjes saffraan2-3 uien in ringen gesneden,fijngesneden stengel bleekselderij,225 gr. ontvelde en in plakjes gesneden tomaten2 teentjes knoflook1 blaadje laurier,1... bekijk recept »

Bouillabaisse

1.5 kg zeevis selderij peterselie 5 worteltjes 1 ui 1 venkelknol 4 a 5 tenen knoflook 1 a 2 laurierblaadjes 10 cm citroenschil saffraan 1 ui 4 a 5 ontvelde tomaten peper zout majoraan salie paprikapoeder Goede bouillabaisse bevat schorpioenvisen nog ... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 l visbouillon 2500 g vis en hele schaaldieren olijfolie gesnipperd ui venkelgroen 3 geplette teentjes knoflook 1 laurierblad 3 ontvelde gehakte tomaten 1 takje tijm 1 takje bonenkruid 1 bosje peterselie 1 sinaasappelschil zonder wit 1 plukje saffra... bekijk recept »

Indiase Viscurry

800 gr. filets van vis met stevig vlees (zeeduivelroodbaarskabeljauwenz)250 gr. sperziebonen2 uien4 teentjes knoflook4 tomaten2 rode chilipepers1 groene chilipeper2 theel. komijnzaad1 theel. mosterdzaad3 theel. chilipoeder1 theel. korianderpoeder1... bekijk recept »

Bouillabaisse Uit Het Noorden

-800 g zeevis (kabeljauw,schelvis,zeeduivelenz..) -1 ui (gepeld en grof gesneden) -1 el vetstof -1 kruidentuiltje -1 teen knoflook -peper uit de molen -cayennepeper -500 ml kruidige court bouillon -3 tomaten -circa 20 mosselen -4 langoestines -50 g g... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 kg vis (bijv.kabeljauw,zeeduivel,rode poon,wijting) 200 g ongepelde garnalen of 8 gamba's 1 prei 3 uien 1 grote winterwortel 12 el olijfolie 5 takjes peterselie schil van i goed schoongeboende sinaasappel 2 laurierblaadjes enkele peperkorrels 2 1/2... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 1/2 kg visfilet (zeeduivelpoonwijtingzebaars) 1 liter visbouillon1/2 liter droge witte wijnzoutpeper1 ui1/2 prei500 gr rijpe tomaten4 etl olijfolie2 teentjes knoflook1 tl venkelzaad1 tl rozemarijn (evt gedroogd)1 tl tijm (evt gedroogd)1 envelopje s... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 ui1/2 prei500 gram rijpe tomaten4 el olijfolie2 teentjes knoflook1 tl venkelzaad1 tl gedroogde rozemarijn1 tl gedroogde tijm1 envelopje saffraan1 stukje schil van een schoonheboende sinaasappelzoutpeper1 1/2 kg visfilet (zeeduivelpoonwijtingzeebaar... bekijk recept »

Pagina 19 van 29