Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Zeeduivel Met Honingsaus

Olijfolievier kleine zeeduivelstaartengrote in ringen gesneden uitheelepel kaneelpoedermiddelgrote rode chilipeper (zaad verwijderd & fijngesneden)175 ml visbouillon1/2 theelepel saffraan (in wat kokend water geweekt) 4 eetl sherryazijn4 eetl vloeiba... bekijk recept »

Zeeduivel uit de oven

1 middelgrote zeeduivelstaart 2 glazen appelcider 1 theelepel(s) sojasaus 1 theelepel(s) vers gehakte dille 2 takjes dille voor garnering 75 ml crème fraîche 1 vers gemalen peper 1 zout Doe de vis in een vuurvaste schotel. Giet er de cider en de soja... bekijk recept »

Zeeduivel uit de oven

1 middelgrote zeeduivelstaart 2 glazen appelcider 1 theelepel(s) sojasaus 1 theelepel(s) vers gehakte dille 2 takjes dille voor garnering 75 ml crème fraîche 1 vers gemalen peper 1 zout Doe de vis in een vuurvaste schotel. Giet er de cider en de soja... bekijk recept »

Met lamsoren gevulde zeeduivel op zeekraal met verse ...

700 gm zeeduivelfilet 1 ei 50 ml slagroom 400 gm lamsoor 1 crépine 1 olijfolie 400 gm zeekraal 1 boter 8 kreeftenscharen 2 pepers, rode 1 stukje gemberwortel 600 ml visbouillon 200 ml room 5 klontjes boter, koude 1 peper 1 zout Voorbereidingstijd: 10... bekijk recept »

Zeeduivel met witlof

Voor de visfumet 3 a 4 uien Boter Visgraten (bij voorkeur van tarbot, tong of zeeduivel) 3 dl witte wijn 7 dl water Tijm Laurier Peterseliestengels Groen van een halve groene selder 6 geplette peperbollen 1/2 citroen Voor de zeeduivel 12 struikjes wi... bekijk recept »

Gepeperde zeeduivel met rode wijnsaus

300 gr zeeduivelfilet, in 4 moten 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels 4 dunne plakken bakbacon 1 eetlepel boter 2 sjalotten, heel fijngehakt 50 gr wortel en bleekselderij, in heel kleine blokjes 200 gr visgraten (bijv. tong Peterseliestelen, ... bekijk recept »

Warme salade van zeeduivel met geroosterde pijnboompitten

300 gr zeeduivelfilet, in 12 plakjes 25 gr pijnboompitten 1 1/2 eetlepel olijfolie 1 1/2 eetlepel zonnebloemolie 1 eetlepel sherry-azijn Mespunt Dijon-mosterd Zout Versgemalen witte peper 1/2 kropje rode sla 1/4 kropje frise 1/4 kropje eikebladsla 50... bekijk recept »

Bourride met zeeduivel

800 GR ZEEDUIVEL 2 wortelen 2 wit van prei 3 takjes groene selder 2 geschilde en ontpitte tomaten OLIJFOLIE Peper en zout 1 eierdooier voor de saus 2 teentjes knoflook voor de saus 1 DL olijfolie extra vergine voor de saus peper en zout voor de saus1... bekijk recept »

medaillon van zeeduivel met kalfsjus

800 gr zeeduivelfilet 1/2 l kalfsjus en 1 wortel en 1 courgette 8 sneetjes breydelspek 600 gr aardappelen(liefst charlotte) 2 st eidooiers en 35 gr bloem voor het parmezaankoekje 35 gr(!) melk en 50 gr gerapte parmezaan1. Voor het parmesankoekje: kl... bekijk recept »

Couseïla

4 lamskoteletjes 2 kippenfilets 8 inktvisringen 8 grote garnalen 200 g mosselen 2 stukken zeeduivel scheutje olijfolie 30 g Solo1. Vlees & vis2. Snij de kipfilets in enkele mooie stukken.3. Doe olijfolie en een klont Solo in een grote paëllapan ... bekijk recept »

Pagina 15 van 29