Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Zeeduivel met een rivierkreeftensaus

Voor 4 personen:700 gram zeeduivel500 gram rivierkreeften2 eetlepels tomatenpuree60 gram worteltjes1 prei1 ui2 eetlepels verse dragon2 eetlepels peterselie0,1 deciliter Armagnac3 bakjes creme fraiche50 gram roomboter- Zet de rivierkreeften aan in de ... bekijk recept »

Zeeduivel met groenten uit de oven

Voor 2 personen: 1 kleine ui (gesnipperd) 2 stengels bleekselderij 1 gele paprika 2 gedroogde tomaten op olie 1 blik tomatenblokjes 1 tl gedroogde majoraan 250 gr zeeduivelfilet 1 el kappertjes peper en zoutSnijd de bleekselderij in stukken van 3 cm.... bekijk recept »

Zeeduivel met kruidenkorst op zuiderse pasta met s

4 stukken zeeduivel van ieder 170 gr 8 scampi's 130 gr garnalen 500 gr fetuccini 2 tomaten 3 sjalot fijngesnipperd 1 blaadje laurier 2 takjes tijm 1 teentje look 2 dl witte wijn 2 dl room 1 tuiltje basilicum 1 bundeltje peterselie 1 bundeltje kervel ... bekijk recept »

Zeeduivel met oestermousse en tomaten met tartaar

Voor 6 personen: 4 gelatineblaadjes (2 g per stuk) 12 holle oesters het sap van 1 limoen 1 mespunt cayennepeper 6 moten zeeduivel (+/- 1,5 kg in totaal) 3 EL olijfolie + 1 KL 8 cl wodka 30 cl droge witte wijn 30 cl visfumet 18 kerstomaten 2 bokalen t... bekijk recept »

Zeeduivel met peterseliekorstje en pasta

Voor 4 personen: 4 zeeduivelfilets van 200 gr 250 gr pasta (tagliatelle, spaghetti,€¦) boter 4 champignonkoppen (grote) graan mosterd citroensap peper en zout Voor de persillade: 2 eetlepels gehakte peterselie 2 teentjes geplette look 2 dl olijfolie ... bekijk recept »

Gegrilde zeeduivel met een Moorse dipsaus

500 g zeeduivel filet zeezout versgemalen peper 1 eetlepel koekkruiden 1 dl droge sherry of andere droge witte wijn 1 biologische sinaasappel of limoen 4 eetlepels olie 20 grote prikkers Moorse dipsaus: 250 g tomaatblokjes 1 theelepel gemalen komijn ... bekijk recept »

Gestoomde zeeduivel in paksoi

2 stukken zeeduivelfilet (à 125 gram) 3 eetlepels sesamolie 4 stengels paksoi 1 sinaasappel (sap en geraspte schil) 1 theelepel sambal oelek 2 eetlepels Japanse sojasaus 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes stoompan of pan met stoommandje/ vergiet zou... bekijk recept »

Gestoomde zeeduivel met prei

4 zeeduivelfilets van 150 g zwarte peper, versgemalen sap en rasp van ½ sinaasappel 4 eetlepels pastis of droge vermout 2 stevige preien 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook, gehakt 2 theelepels gemalen komijn (djinten) ½ eetlepel balsamicoazijnW... bekijk recept »

Zeeduivel met gesmolten kruidenboter

400 gram zeeduivel (dik stuk met graat, zonder vel) ½ dl droge witte wijn 2 plakjes citroen 1 sjalotje 75 gram boter 1 teentje knoflook 3 eetlepels fijngehakte groene kruiden (bijvoorbeeld peterselie, kervel, bieslook, selderij en dille) zout en pepe... bekijk recept »

Zeeduivel met zongedroogde tomaten en kappertjessaus

600 gram zeeduivelfilet 4 zongedroogde tomaten op olie 2 eieren 25 gram geraspte parmezaanse kaas peper 3 eetlepels bloem 25 gram boter 2 dl witte wijn 2 dl koksroom 1 eetlepel kappertjesSnijd de tomaten in stukjes. Klop de eieren los met de parmezaa... bekijk recept »

Pagina 14 van 29