283 recepten met zeeduivel
800 g zeeduivelfilet 2 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 1 ui 3 dl room 3 preiwitten 0.5 citroen 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 15 g boter (roomboter) peper zoutDe filet van zeeduivel pocheren met de uisnippers, peper en zout, witte wijn... bekijk recept »
1 kg zeeduivelfilet 3 flinke tenen knoflook geperst 1 el paprikapoeder Olijfolie Een wijnglas droge witte wijn 1 dl slagroom Boter Geraspte Parmezaanse of Pecorinokaas 1 kg spinazie 1 flinke teen knoflook, geperst of grof gehakt 1 sjalot, heel fijn g... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 zeeduivelmoten van 200 g 6 stronkjes witloof 2 stengels witte selder sap van 1 sinaasappel 1 citroen 150 ml yoghurt enkele groene peperbolletjes 10 g veldsla 1 appel 16 krielaardappelen peperVoor de saus: 4 witloofstronken en de wi... bekijk recept »
500 g zeeduivelfilet 12 sprietjes bieslook 4 kwarteleitjes 4 aardappelen (Nicola) 4 takjes dille 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 8 eieren (hardgekookt) 1 dl room 250 g boter (roomboter) 5 eetlepels kappertjes 5 augurkjes (zoetzuur) 5 eetlepels peterse... bekijk recept »
Voor 4 personen: 100ml hete vissoep 300ml hete kippensoep 1/2 gepeld en gesneden ui Een paar tijm stengels 700g zeeduivelfilet in stukken 1 eetlepel Maille Dijon Originale mosterd 2 x mild kerriedeeg 150g kokosmelk Zout en vers gemalen zwarte peper G... bekijk recept »
zeeduivel(filet) grote ui 3 sjalotjes 1 flinke teen knoflook korianderbolletjes 1 dl. visbouillon 1 dl. witte wijn 1 dl. yoghurt boter kerrie, verse dragon- Als je geen filet hebt, fileer je eerst de zeeduivel. Snijd de ui in ringen, vet de ovenschaa... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 g zeeduivelfilet 8 tomaten, gepeld en ontpit 1 ui, fijngesnipperd 1 wortel, in kleine blokjes 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 blad laurier 1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree 1 mespunt griessuiker 1 mespunt cayennepeper 5... bekijk recept »
160 g. zeeduivel 3 naaldjes rozemarijn 1 takje dille 2 blaadjes dragon 1 eetlepel fijn gesneden prei 1 eetlepel tomatenconcassee (blokjes, bruinase) 1 eetlepel fijn gesneden spek peper, spek ? eetlepel fijn gesneden sjalotten (bruinase) ** mousseline... bekijk recept »
800 gram staartvis gehakte peterselie peper en zout 1 glas droge witte wijn 10 cl room 75 gram boter 4 preiwitten 1 bokaal gedroogde boschampignonsBereiding: De champignons vooraf een paar uur laten weken in wat lauw water. De zeeduivel even... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 gr zeeduivelfilet 1 sjalot 10 cl witte wijn 20 cl visfumet 1 bos asperges (onze nationale witte of groene die het hele jaar door verkrijgbaar zijn) 2 tomaten 5 cl room 200 gr koude boter peper en zout 1/2 citroenSchil de asperges... bekijk recept »