431 recepten met hamlappen
1 kg mager varkensvlees b.v. hamlappen 4 theelepels djah 2 theelepels knoflookpoeder 2 theelepels uienpoeder 6 el. ketjap manis peper zout citroensap olie of boter Op de dag van de maaltijd: Laat de olie of boter in de pan heet worden en bak... bekijk recept »
500 gram varkensvlees (hamlappen of iets dergelijks)1 zakje Gyroskruiden (kan ook thijmoreganoklein beetje rozemarijn nemen)zoutolijfolie(gedroogde) thijmsate-stokjes Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak het vlees aan de stokjes in 3 min gaa... bekijk recept »
1 pond mager varkensvlees (of hamlappen of varkensfricandeau)zoutpeper1 mespuntje djahe (gemberpoeder)6 teentjes knoflook of knoflookpoeder1 uiketjapsuikercitroensapsherry (medium dry)olie. In de braadpan het vlees aanbraden in de olie en wat laten s... bekijk recept »
500 gm hamlappen ----VOOR DE MARINADE---- 1 ui 2 teentjes knoflook 3 eetlepel(s) ketjap 2 eetlepel(s) citroensap 1 eetlepel(s) olie 2 theelepel(s) gemberpoeder 1 zout 1 peper ----VOOR DE SAUS---- 1 ui 2 teentjes knoflook 1 eetlepel(s) maizena 1 1/2... bekijk recept »
3 flinke hamlappen 1 grote fijngesneden ui 2 fijngemaakte teentjes knoflook 1/2 tl kruidnagel 1 tl djahépoeder 2 eetl citroensap Peper Zout Kook de lappen in wat water met zout gaar en laat ze uitlekken Fruit in wat slaolie de knoflook en de ... bekijk recept »
500 gr hamlappen in dobbelsteentjes 2 grote uien in ringen 2 fijngemaakte teentjes knoflook 2 rode lomboks in ringen (of 1 paprika in blokjes) 2 tomaten in blokjes 1 klein blikje witte bonen Zout Peper Stukje trassie Nootmuskaat 1 daun salam Bestroo... bekijk recept »
500 gr hamlappen 5 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 rode lombok 1 vingerlengte djahé of 2 tl gemberpoeder Zout Peper Sap van 1/2 citroen Mespunt suiker 2 eetl ketjap Snijd het vlees in dobbelsteentjes Pel de sjalotten en de knoflook en snijd z... bekijk recept »
300 gr magere hamlappen in sateblokjes geneden 3 teentjes geperste knoflook zout en peper Satestokjes 3 theelepels ketoembar 1 theelepel djinten 1 theelepel djahe citroensap 4 theelepels olie 100 cc ketjap kaki tiga1. Wrijf het vlees in met de knof... bekijk recept »
250 g hamlappen 50 g emping (of mini-kroepoek) 3 eetlepels zonnebloem olie 2 eetlepels limoensap 1 zakje boemboe (boemboe rendang, 100 g) snufje zout 1 eetlepel koriander (fijngehakt, vers of diepvries) 150 g rijst (pandan) 400 g roerbakgroen... bekijk recept »
4 hamlappen (à 100-125 gram) 2 eetlepels currypasta (rode Thaise) 1,2 liter water 2 bouillonblokjes 2 eetlepels soepgroenten (boeren)(of 0,6 liter water en 0,6 liter vleesfond bij de boerensoepgroenten)Snijd de basilicumblaadjes fijn. Besmeer de haml... bekijk recept »