221 recepten met speklapjes
800 g aardappelen (pommes primeur (zak a 1 1/2 kg), gehalveerd) 1 schaal speklapjes (400 g) 350 g sperziebonen (schoongemaakt) 1 schaaltje peultjes ((200 g), schoongemaakt) 3 el boter of margarine 1 ui (gesnipperd) ... bekijk recept »
450 g boerenkool (diepvries) 300 g Provençaals gekruide runderreepjes 250 g speklapjes a la minute 2 el zonnebloemolie 700 g aardappelschijfjes (duopak) 1 dl rode wijn 400 ml kraanwater 1 vleesbouillontablet 500 g winterpeen... bekijk recept »
2 knoflook 4 sjalotten 400 g speklapjes 1 struik bleekselderij 1 rode paprika 2 el diksap (appel) 5 el zonnebloemolie 1 el kerriepoeder 300 g rijst 4 el pindasaus1. Pers de tenen knoflook en snipper de sjalotten. Snijd de spekl... bekijk recept »
500 g aardappelen geschild en in stukken 600 g zoetzure appels (Goudrenet) geschild en in stukken 1 vleesbouillonblokje 4 speklapjes zout en peper 2 el olie 1 ui gesnipperd 3 el ketjapIn grote pan aardappelen, appels en bouillonblokje in water in ... bekijk recept »
2 el koolzaadolie 2 el Zeeuwse keukenstroop 2 tl chilivlokken 1 tl zout 500 g speklapjes zonder zwoerd 600 g aardappelkroketjes 700 g geschoonde spruitjes 1 limoen (schoongeboend)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de olie, str... bekijk recept »
1 kilo aardappels (kruimig) 1 schaal magere speklapjes (ca. 500 g) 3 eetlepels mosterd 1 pak hutspotgroenten (ui en wortel, 500 g) 1 pak sperziebonen (diepvries, 450 g) 200 ml melk1. Aardappels schillen en in stukken sni... bekijk recept »
200 ml rode wijn 3 el rodewijnazijn 2 tenen knoflook (geperst) 2 el verse tijm (fijngesneden) 2 braadworsten 2 speklapjes 2 haaskarbonades 4 maiskolven (in blad) 3 el olijfolie 1 zak aardappelpartjes (in de schil... bekijk recept »
1 paksoi 1 courgette 400 g magere speklappen, zonder zwoerd 350 g pandanrijst 3 el oosterse wokolie 1 grote ui 2 tenen knoflook 3 cm verse gemberwortel 2 el sojasaus 1 snufje zout 1 snufje peper 1 zak kroepoek1. Maak de paksoi schoon, snij... bekijk recept »
4 speklapjes 1 citroen (schoongeboend) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 tl sambal oelek 4 el ketjap manis 4 kleine uien (gepeld) 250 g champignons (schoongeveegd) 4 el olie1. Week 4 satéstokjes minstens 30 min. in w... bekijk recept »
1 bloemkool (in roosjes) 1 tl kerriepoeder 2½ blik linzen ((a 400 g), afgespoeld) 1 rode ui (fijngesnipperd) 1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden) 4 el yoghurtdressing bieslook (fles 270 ml) 1 scha... bekijk recept »