142 recepten met tournedos
600 gr zeeduivel in 4 stukken gesneden 4 el zongedroogde tomaten, fijngehakt 4 el champignons, fijngehakt 4 plakjes rauwe ham, dubbelgevouwen peper en zout platte peterselieblaadjes, garnituur 2 el balsamicoazijn 2 el olijfolie bindtouw1. voor... bekijk recept »
6 tournedospeperzout500 g aardappelen (geschild)1 ei8 eidooiers550 g boter5 witte peperkorrels (geplet)0.5 el kervel (gehakt)10 g kervel1 el dragon (gehakt)20 g dragon (gekneusde blaadjes)2 blaadjes laurier1 takje tijm4 el sjalot (gesnipperd)2 dl dra... bekijk recept »
8 tournedos (mini-stukjes van zo'n 30 à 35 g)40 g ganzenlevertuinkerszwarte truffels (naar smaak, zo'n 5 à 10 g)2 sneden briochebrood200 ml runderfond1 el truffeljus1 el cognac1 el maderaboter (koud)oliepeperzout1. Steek met behulp van een uitsteekvo... bekijk recept »
4 tournedos2 bosjes waterkers200 ml room400 ml kalfsfond100 ml cognac35 g peperbollen (groene, potje)boterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 175°C. 2. Laat de peperbolletjes uitlekken. Stoof ze zonder vetstof aan in een steelpannetje. Zet d... bekijk recept »
4 tournedos800 g aardappelen2 bosjes waterkers1 sjalot1 el dille (gehakte)1 el gehakt peterselie200 ml room100 ml melkboterpeperzout1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. 2. Spoel de waterkers. Blancheer de helft van de waterkers 1 minuut in ... bekijk recept »
2 tournedos (van elk 250 g)boter2 dl room1 dl cognac2 dl kalfsfond1 blikje peperbollen (groen op sap)peperzout1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 2. Laat de peperbolletjes uitlekken. Stoof ze zonder vetstof aan in een steelpannetje. Flambeer met c... bekijk recept »
4 tournedos (150 à 200 g elk)1 kg aardappelen8 jonge wortelen8 raapjes (jonge)2 el kervel (gehakt)250 ml room ( wat extra)rodewijnsausarachideolieboterpeperzout1. Maak de rodewijnsaus (voor recept: klik hier). Serveer ze bij het vlees, de groenten en... bekijk recept »
4 tournedos (van hertenkalf)500 g boschampignons (gemengd)1 kg vastkokende aardappelen1 potje ganzenvet2 el bladpeterselie (gehakt)200 ml wildfond1 el kappertjes (op azijn)50 g boterzoutpeper1. Borstel de paddenstoelen schoon. Schil de aardappel... bekijk recept »
4 tournedos (150 à 200 g per stuk)ganzenvet4 sneden brioche (brood, in dikke repen)500 g fijne bonen (beetgaar gekookt)2 el cognac3 cl truffelsap (supermarkt)4 dl kalfsfond2 el maderaboterzwarte truffels (vers, in dunne plakjes)1 sjalot (fijn gesnipp... bekijk recept »
200 g blauwe bosbessen. 100 g koude boter,3 eetl creme de cassis1 dl. vleesfond4 kleine hoge ossenhaasbiefstukjes van 50 of 75 g elk. 100 g eendenlevermousse(blikje).zout,peper1 theel. fijngehakte salie1 theel. Provencaalse mosterd1 theel.balsamico-a... bekijk recept »