Cassata Siciliana

8
0-10 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 laag cake op schaal leggen en dik bestrijken met ricottamengsel. Herhalen met middelste laag. Bovenste cakelaag erop leggen en buitenkant van taart ook dun bestrijken met ricottamengsel. Rest van chocolade boven steelpan breken. Boter en espresso toevoegen en geheel op heel laag vuur al roerend verwarmen, tot dikke chocoladesaus ontstaat. Pan van vuur nemen en saus iets laten afkoelen. Chocoladesaus over cake schenken en met paletmes over bovenkant en zijkanten van taart uitstrijken. Cassata in koelkast minstens 2 uur (liever een dag) laten opstijven. Met warm, nat mes cassata in stukken snijden en op borden leggen. Garneren met achtergehouden sinaasappelschilletjes.

Cassata Siciliana is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pittige mosselen met Siciliaanse saus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Rundvlees à la caponata Siciliana
2 uur-
Bekijk recept

Hemelse cassata
24u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata Siciliana
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Cassata siciliana
40 min Nagerecht
Bekijk recept