Smelt 2 eetl.boter in een steelpan.Voeg,als de boter bruist de champignonhoedjes,zout en citroensap toe.Laat met het deksel op de pan 5 min.zachtjes smoren.(houd 6 hoedjes apart voor de garnering).Schenk de champignons met het kooknat in de gezeefde soep.Laat ze 10 min.meekoken.(*)Als de soep niet direct wordt opgediend,laat hem dan afkoelen zonder deksel op de pan.Giet een lepel melk of slagroom over het oppervlak.Warm de soep weer op(2-3min)en ga verder met de afwerking. Klop in een kom de 2 eierdooiers los met de slagroom.Voeg alroerende zeer geleidelijk 2 dl hete soep toe.Voeg dan de rest van de hete soep toe.Giet het mengsel weer terug in de pan en laat de soep op middelhoog vuur even doorwarmen maar vooral niet koken.Garneren met de hoedjes en peterselie.
ROMIGE CHAMPIGNONSOEP is een recept van Smulweb.nl