Aalbessen-sorbetijs

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de bessen met steel en al,laat ze uitlekken en breng ze met de suiker in een steelpan langzaam tegen de kook aan.. Laat de bessen zachtjes 15 min koken,zodat het vocht goed uit de bessen komt.. Laat de bessen in een zeef boven een kom uitlekken.. Druk ook het vocht uit de bessenpulp die in de zeef achterblijft.. Laat het sap afkoelen.. Draai het aalbessensap volgens de instructies van de ijsmachine tot ijs.. Of schenk het mengsel in een ruime lage kom en vries het minimaal 4 uur in.. Neem het ijs elk half uur uit de vriezer en mix het krachtig door,zodat het een mooie ijsstructuur krijgt.......

Aalbessen-sorbetijs is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiensorbetijs met wijn
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Avocado met mango
5 min - Nagerecht
Bekijk recept
Frambozensgroppino
5 min
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Rodebessenchutney
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met marshmallows
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Taart met verse kaas en kleine rode vruchten
35 min
Bekijk recept