Rijstkroketjes

12
55 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui pellen en fijn snipperen. In pan 3 el boter verhitten. Ui 1 minuut fruiten, risottorijst toevoegen en in 3 minuten al omscheppend glanzend bakken. Wijn en saffraan toevoegen. Vocht laten verdampen, vervolgens beetje bij beetje 6 1/2 dl water toevoegen. Bouillonblokje erboven verkruimelen en rijst onafgedekt ca. 15 minuten koken tot vocht is opgenomen. Kaas, zout naar smaak en rest van boter erdoor spatelen en laten afkoelen.
  • 2 In diep bord eieren loskloppen. In ander diep bord paneermeel doen. Rijst in 12 porties verdelen en tot kroketjes vormen. Rijst achtereenvolgens door losgeklopt ei en paneermeel halen. Kroketjes nogmaals door ei en paneermeel halen. Frituurvet verhitten en kroketten in ca. 5 minuten goudbruin bakken. Direct serveren.

Rijstkroketjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstkroketjes Met Parmezaanse Kaas
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstkroketjes Met Abrikozensaus
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstkroketjes Met Wijnschuimcreme.
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Rijstkroketjes
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Rijstkroketjes Met Parmezaanse Kaas
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstkroketjes Met Abrikozensaus
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Rijstkroketjes Met Wijnschuimcreme.
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Rijstkroketjes
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept