Franse Uiensoep

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de uien in halve ringen en bak ze aan in de boter, voeg de bloem toe en bak even mee. Blus af met de wijn en voeg de bouillon, de nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe. Laat 10 minuten op laag vuur doorkoken en rooster intussen de plakjes stokbrood. Zodra het brood goudbruin kleurt met kaas bestrooien en roosteren tot die ook bruin kleurt en knapperig is. Soep inschenken en de fijngesneden peterselie toevoegen, een stukje stokbrood erin leggen en er wat meer kaas omheen strooien. Meteen opdienen.

Franse Uiensoep is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte uiensoep met kaastompoesjes en cresson
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse uiensoep met tostirepen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasbrood met uiensoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Uiensoep met tofu
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse groenten- en broodgratin
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept