Pompoen Met Kruidige Risotto

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

RISOTTO:Olijfolie verhitten en sjalot en knoflook hierin ca. 4 min. zachtjes bakken. Wortel, knolselderij en bleekselderij toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Rijst toevoegen en champagne erbij schenken. Mengsel onder roeren zachtjes laten koken. Beetje bij beetje fond toevoegen en vocht onder roeren laten verdampen. Dit herhalen tot fond is opgebruikt en rijst beetgaar is, dit duurt ongeveer 20-25 min. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Pijnboompitten, basilicum, lavas en Gruyere door risotto roeren en risotto op smaak brengen met zout en peper. Als laatste de slagroom erdoor roeren. Oven voorverwarmen op 210 graden. Pompoen in ovenschaal zetten en pompoen met risotto vullen. Deksel op pompoen in midden van oven 1-1 1/2 uur bakken tot pompoenvlees gaar is. Pompoen serveren. Risotto eruit scheppen met daarbij wat pompoenvlees.

Pompoen Met Kruidige Risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept