RISOTTO:Olijfolie verhitten en sjalot en knoflook hierin ca. 4 min. zachtjes bakken. Wortel, knolselderij en bleekselderij toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Rijst toevoegen en champagne erbij schenken. Mengsel onder roeren zachtjes laten koken. Beetje bij beetje fond toevoegen en vocht onder roeren laten verdampen. Dit herhalen tot fond is opgebruikt en rijst beetgaar is, dit duurt ongeveer 20-25 min. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Pijnboompitten, basilicum, lavas en Gruyere door risotto roeren en risotto op smaak brengen met zout en peper. Als laatste de slagroom erdoor roeren. Oven voorverwarmen op 210 graden. Pompoen in ovenschaal zetten en pompoen met risotto vullen. Deksel op pompoen in midden van oven 1-1 1/2 uur bakken tot pompoenvlees gaar is. Pompoen serveren. Risotto eruit scheppen met daarbij wat pompoenvlees.
Pompoen Met Kruidige Risotto is een recept van Smulweb.nl