Romige Paddestoelen-risotto

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Paddestoelen mengen en 150 gr apart houden ter garnering. In pan olijfolie en 25 gr boter verhitten en sjalotjes en knoflook ca. 3 min. zachtjes bakken. Rijst toevoegen en ca. 1 min. al omscheppend zachtjes meebakken. 450 gr gemengdepaddestoelen toevoegen en ca. 1 min. meebakken. Wijn erbij schenken en rijst al roerend zachtjes koken tot de wijn is opgenomen. Bouillon in delen toevoegen en steeds al roerende laten verdampen tot rijst gaar is en alle bouillon is opgenomen(25-30 min.). Geraspte kaas even meewarmen tot kaas begint te smelten. Slagroom met peterselie door risotto spatelen. Voor garnering 25 gr boter verhitten en 150 gr gemengde paddestoelen ca. 5 min. al omscheppend bakken.

Romige Paddestoelen-risotto is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept