Kook de asperges in 1/4 ltr water met zout in ca 10 min beetgaar.Neem ze uit het kookvocht en bewaar het kookvocht. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook. Smelt de boter in een ruime pan met dikke bodem.Fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur al omscheppend 2 min. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend totdat de korrels met boter bedekt zijn.Voeg de wijn toe en breng alles omscheppend aan de kook. Voeg, als de wijn helemaal is opgenomen, het kookvocht van de asperges toe en breng al omscheppend aan de kook. Voeg, als het vocht is opgenomen 3 dl van de bouillon toe en breng alles aan de kook. Ga door tot alle bouillon is opgebruikt.Schep de asperges en de doperwtjes erdoor en laat de risotto op een laag vuur in een totale kooktijd van ca 25 min gaar worden.Schep regelmatig om. Schep de kipreepjes en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor en warm nog 3 min door. Garneer de risotto met de basilicum. Serveer de risotto met de rest van de kaas.
Risotto Met Asperge En Knoflook is een recept van Smulweb.nl