Japanse kipspiesjes met sesamzaad

16
25 min
Snack
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Rijg aan elk satéstokje afwisselend 3 blokjes kip en 2 stukjes bosui. Breng in een steelpan de sojasaus, sherry en suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur af. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes tot ze rondom goudbruin zijn. Stamp in een vijzel of kom de sesamzaadjes, 2 tl sinaasappelrasp en peper. Bestrijk de spiesjes met olie en rooster ze in ca. 6 min. rondom bruin en gaar. Doop de spiesjes in het sojasausmengsel en rooster nog 1 min. Herhaal 2-3 keer tot de spiesjes omhuld zijn met een donker laagje. Leg op een platte schaal en bestrooi met het sesamzaadmengsel. Serveer direct.

Japanse kipspiesjes met sesamzaad is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Spruitjes met ham
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse salade met sesamdressing
25 min
Bekijk recept