- Het vlees opbinden met keukengaren. - De geklaarde boter in een braadpan verhitten en het vlees aanbraden. - De uien schillen, fijnhakken en bij het gebruinde vlees voegen. - Flamberen met jenever, kruiden met zout en peper en overgieten met water. Het deksel op de pan zetten en 2,5 uur op een zacht vuur laten sudderen. - De zuurkool gedurende 30 minuten stoven met de jeneverbessen en de witte wijn. - De aardappelen schillen, spoelen en 20 minuten voor het einde van de kooktijd bij het vlees voegen. - Het vlees uit de pan halen en 15 minuten warm houden terwijl het braadvocht wordt ingekookt. De aardappelen eveneens uit de pan halen en in een warme serveerkom overscheppen. De braadjus binden met maiszetmeel opgelost in 3 theelepels water. De saus zeven. - De zuurkool op een warme serveerschaal leggen, het vlees in plakken snijden en op de zuurkool leggen. Overgieten met een gedeelte van de saus. De rest van de saus afzonderlijk opdienen evenals de aardappelen.