Elzasser rundvlees

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Het vlees opbinden met keukengaren.
- De geklaarde boter in een braadpan verhitten en het vlees aanbraden.
- De uien schillen, fijnhakken en bij het gebruinde vlees voegen.
- Flamberen met jenever, kruiden met zout en peper en overgieten met water. Het deksel op de pan zetten en 2,5 uur op een zacht vuur laten sudderen.
- De zuurkool gedurende 30 minuten stoven met de jeneverbessen en de witte wijn.
- De aardappelen schillen, spoelen en 20 minuten voor het einde van de kooktijd bij het vlees voegen.
- Het vlees uit de pan halen en 15 minuten warm houden terwijl het braadvocht wordt ingekookt. De aardappelen eveneens uit de pan halen en in een warme serveerkom overscheppen. De braadjus binden met maiszetmeel opgelost in 3 theelepels water. De saus zeven.
- De zuurkool op een warme serveerschaal leggen, het vlees in plakken snijden en op de zuurkool leggen. Overgieten met een gedeelte van de saus. De rest van de saus afzonderlijk opdienen evenals de aardappelen.

Elzasser rundvlees is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse runderreepjes
15 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept

Aubergine-sushi met sesamdressing
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Choucroute d'alsace
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rachel Khoo's pad elzas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnalencurry met preiharten
1 uur-
Bekijk recept