Pompoensoep met appel

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de pompoen in twee, verwijder de zaadjes en haal het vruchtvlees uit de pompoen. Snij het vlees in grote stukken. Maak de wortelen schoon en snij ze in stukjes. Schil een appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Giet de melk in een pan, voeg de pompoen, wortelen en appel toe samen met een beetje zout en peper en laat 30 minuten koken op een zacht vuurtje. Roer regelmatig. Schil de andere appel en snij hem in fijne schijfjes. Mix de soep tot hij homogeen is en voeg een klein doosje geconcentreerde melk toe. Verwarm op een zacht vuurtje en voeg de geraspte muskaatnoot toe. Breng op smaak en voeg de appelschijfjes bij de soep. Van het vuur halen en opdienen.

Pompoensoep met appel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept