Schil de aardappelen en kook ze gaar. Hak de basilicum fijn. Snij de tomaat in 2 en schik op iedere helft wat basilicum. Kruid de tomaten met wat peper en plaats ze 20 minuten in de oven op 180°C. Kook de rog gaar in 10 minuten. Neem 50 ml van het kook vocht en voeg dit samen met de melk in een pannetje. Voeg de maizena toe en laat gedurende 1 minuut koken onder voortdurend kloppen. Voeg de kappers en het citroensap toe er breng de saus, indien nodig, op smaak met wat peper. Schik de aardappelen, de tomaat, de rog en het citroenpartje op een bord en giet de kappersaus over de vis. kcal 325 Tip van Zwerver: Voor de saus: Boter smelten in een pan, daarbij één of meer eetlepels ciderazijn, even laten uitkoken en dan van het vuur kappers en een eetlepel olijfolie toevoegen. Dat is ook lekker.
Rog met kappersaus, gegrilde tomaat en natuuraarda is een recept van Jerryke's Cuisine