Salade van witlofsnippers met fruit

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Ontdooi de bosbessen in de microgolfoven of zet ze ruim van te voren in de koelkast om ze langzaam te laten ontdooien. Maak het witlof schoon, verwijder eventueel de buitenste blaren en snij de stronkjes in fijne snippers. Doe ze in een slakom. Schil de eerste sinaasappel “à vif” (boven een kom om het sap op te vangen): snij de schil weg tot op het vlees en snij de partjes tussen de bittere vliezen uit. Pers de tweede sinaasappel uit in de kom. Snij de citroen in tweeën en doe het sap van één helft bij het sinaasappelsap. Snij de andere helft in fijne schijfjes. Pluk de muntblaadjes van het takje. Giet het citroen- en sinaasappelsap over het witlof en meng goed. Doe er de partjes sinaasappel en citroen bij, de bosbessen en de muntblaadjes. Meng voorzichtig. Strooi er een beetje zout en flink wat peper over.

Salade van witlofsnippers met fruit is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Gewokte tonijn met exotisch fruit
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept