Gepocheerde Zeeuwse oesters in champagnesaus

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bereid de mousselinesaus: laat de boter smelten. Klop in een steelpan de eierdooiers samen met wat water en citroensap tot een vast schuim. Neem van het vuur en roer er geleidelijk de gesmolten boter door. Bereid de champagnesaus: laat de visfumet met de champagne, de gehakte sjalotten en de room inkoken tot een romige gebonden saus. Passeer door een puntzeef. Kruid dit alles met peper en zout. Meng er op het laatste de opgeklopte room en een even grote hoeveelheid mousselinesaus onder. Maak de oesters los van de schelp en warm ze op in een vocht dat samengesteld is uit 1 deel oestersap en 1 deel champagne. Breng juist tot onder het kookpunt. Leg de warme oesters met een weinig kookvocht in de diepe schelp en overgiet met de afgewerkte saus. Laat 1 minuut kleuren onder een zeer warme grill.

Gepocheerde Zeeuwse oesters in champagnesaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hindegebraad in knapperig jasje met champagnesaus en bospaddenstoelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Côte à l’os met champagnesaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde Zeeuwse Oesters Met Champagnesaus En Kaviaar
20-30 min -
Bekijk recept
Champagnesaus
10-20 min -
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept