Koolsalade met appel

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de witte en rode kool heel erg klein. Het makkelijkste kan men de keukenmachine gebruiken. Leg de stukjes appel op een stuk keukenpapier in de magnetron en kook deze ca. 1 minuut op vol vermogen zodat de appel gekookt is. Roer de yoghurt of kwark samen met de kaneel, zoetstof of fructose, citroensap, (frambozen)azijn en peper en zout tot een glad sausje. Meng dit goed onder de fijngesneden kool. Roer er de stukjes gekookte appel onder. Minstens een half uurtje laten staan zodat de smaken er goed kunnen intrekken. * Als u de kooksalade bij een vetvrij maaltijd wilt eten moet u de yoghurt of kwark vervangen door zelf gemaakte mayonaise. De appel dan niet gebruiken en alleen zoetstof gebruiken.

Koolsalade met appel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje pulled paddo's
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje vissticks met erwtenpuree & koolsalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept