Kipfilet met venkel, wortelen en rode paprika

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Meng de honing, de pastis, het citroensap, en l eetlepel olijfolie in een ondiepe kom en kruid met zout en cayennepeper. Leg de kipfilets erin, dek de schaal af en laat l uur rusten. Zet de oven op 150 °C. Was de venkelknollen, de paprika's en de wortelen. Schraap de wortelen, spoel ze onder de koude kraan en snijd ze in dunne schijfjes. Snijd de paprika in vieren, verwijder de stijlen en de zaadjes, en snijd verder in kleine blokjes. Snijd de venkelknollen in heel dunne plakken. Breng een liter water aan de kook en laat er de venkel, de wortelen en de paprika 3 minuten in koken (blancheren). Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat uitlekken. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grillpan. Rooster de groenten in de grillpan tot ze aan alle zijden mooi gekleurd zijn. Houd ze warm in de oven. Gril intussen de kipfilets op de grillpan. Rooster ze aan alle zijden gedurende 12 a 16 minuten. Giet de marinade in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat tot circa de helft inkoken. Verdeel de kipfilets over de borden en garneer met de groenten. Giet er de hete saus overheen en dien onmiddellijk op.

Kipfilet met venkel, wortelen en rode paprika is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Burrito met rundvlees en paprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Puree met rode paprika
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept