Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Abrikozen in kleine stukjes knippen. Amandelen (in keukenmachine) grof hakken. In kom broodmix, kaneel, appel, abrikozen en amandelen door elkaar scheppen. Helft van boter toevoegen. Scheutje voor scheutje appelsap toevoegen en met mixer erdoor mengen, tot samenhangend deeg ontstaat. Deegbal goed doorkneden en terug in kom leggen. Kom afdekken met folie en deeg ca. 10 minuten laten rusten. Bakplaat bekleden met bakpapier. Handen met bloem bestuiven. Deeg in 10 gelijke stukken verdelen en hiervan bolletjes vormen en op afstand van elkaar op bakplaat leggen. Afgedekt met vochtige theedoek op warme plaats ca. 1 uur laten rijzen. Oven voorverwarmen op 220°C. In midden van oven broodjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken. (In magnetron) rest van boter smelten. Direct uit oven broodjes met kwastje bestrijken met boter en royaal bestrooien met poedersuiker. Broodjes laten afkoelen. Vlak voor serveren broodjes opnieuw bestrooien met poedersuiker.