Zure lookkip

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de over voor op 180°C. Bestrooi de stukken kip met peper en zout. Snijd de citroenen door de helft en daarna in 'kwarten'. Halveer de bollen knoflook, met schil, overdwars. Verhit in de braadslee de olie en leg op de bodem de rozemarijn, de tijm en de knoflookhelften met het snijvlak naar beneden. Laat dit kort bakken, de knoflook mag niet verbranden. Haal de knoflook even uit de pan en bak de stukken kip rondom bruin in de met knoflook ge-aromatiseerder olie. Leg daarna de knoflook weer terug en voeg de stukken citroen toe. Strooi er wat peper over en schenk er de kippefond of bouillon bij. Plaats de braadslee onafgedekt in de over en maak de kip in circa 50 minuten gaar, het vocht is dan voor een deel verdampt. Neem de kip uit de braadslee en houd deze warm op een voorverwarmde schaal (in de oven). Vis de stukken citroen ook uit de pan en leg deze op de kip. Druk de overige inhoud (inclusief de knoflook) van de pan door de zeef en voeg zonodig nog een beetje bouillon of wijn toe. Serveer deze saus apart bij de kip.-

Zure lookkip is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Lamskoteletjes met pittige salsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Wit bio brood, zure room en bosvruchten
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept