Het brood in melk laten weken en vervolgens lichtjes uitknijpen. De uien fijnhakken en goudgeel fruiten in de boter. Het broodkruim, de fijngehakte peterselie, peper en zout en eventueel wat nootmuskaat en knoflook toevoegen. Even laten fruiten. De pan van het vuur nemen en er het losgeklopt ei doorroeren. Dit mengsel door het gehakt kneden tot een homogene massa en er een enigszins langwerpig brood mee vormen. Het gehaktbrood in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met een klontje gesmolten boter. In een niet-voorverwarmde oven schuiven en de temperatuur op 200 graden instellen. Wanneer deze temperatuur bereikt is een half uur laten bakken en vervolgens de temperatuur verminderen tot 150 graden en nog een half uur verder laten garen. Tip: door verse tuinkruiden (kervel, bieslook, dragon, verse koriander,...) bij het gehaktmengsel te voegen, krijgt dit recept een heel aparte smaak. Ook het toevoegen van gekookte en fijngesneden groenten is het proberen waard.