Pate Voor De Picknick

2
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bedek de bodem en zijkanten van een cakevorm of patepot met lapjes spek. Vul de vorm met het gehaktmengsel en druk het goed aan. Bedek de bovenkant met spek en leg de drie laurierbladen erop. Dek de vorm toe met een deksel of een stuk aluminiumfolie waarin met een vork een paar gaatjes zijn geprikt. Laat de pate in de oven in ongeveer 1 uur en 30 minuten gaar worden. Prik met een satepen in het vlees om te controleren of het gaar is. Leg een plankje met een gewicht (bijvoorbeeld een vol conservenblik) op de pate. Laat de pate afkoelen. Verwijder het gewicht. Zet de afgedekte pate nog een nacht in de koelkast om op smaak te komen.

Pate Voor De Picknick is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van kikkererwten op z’n Marokkaans
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Oriëntaalse cakejes
Snack
Bekijk recept
Vera de vlinder
Lunchgerecht
Bekijk recept
Lentevlinder
35 min
Bekijk recept

Amuse-slaatje met cranberrypaté
15 min-
Bekijk recept
Baby-artisjokken met paté
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Paté met rode uienmarmelade
100 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pate met zoetzure cumberlandsaus
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept