Provencaalse Lamsstoofpot

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Lamslapjes in 4-6 gelijke stukken snijden en met zout en peper kruiden. Blaadjes van kruidentakjes fijnsnijden. Spekreepjes in 1 eetlepel olie knapperig bakken, uit pan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. 3 eetlepels olie door achtergebleven spekvet roeren en vlees hierin rondom aanbraden. Sjalot en knoflook circa 1 min. meebakken. Tomatenpuree, tomaatstukjes met vocht, kruiden (iets voor garnering achterhouden), krieltjes en wijn toevoegen en ongeveer 30 min. zacht laten stoven. Spekreepjes en olijven 5 minuten voor einde kooktijd toevoegen. Stoofpot op smaak brengen met snufje suiker, zout en peper en met achtergehouden kruiden bestrooien.

Provencaalse Lamsstoofpot is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Lamsstoofpot
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met bospeentjes
2 uur-
Bekijk recept
Tanjia Marrakchi (lamsstoofpot met citroen)
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept