STAP01:Kip met sereh, salam, laos, bouillonblok en water (tot kip onderstaat) in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar koken. Kip uit bouillon scheppen en vlees in kleine stukjes plukken. STAP02:Ui, knoflook, ketoembar, djinten, kemirienoten, trassi, koenjit en suiker fijnmalen. Mengsel in olie ca. 5 min. zachtjes bakken en aan bouillon toevoegen. Santen er door roeren. Bouillon aan de kook brengen(niet te lang doorkoken). STAP03:Garnituur:bihoen volgens gebruiksaanwijzing weken en laten uitlekken. Tauge 1 min. koken. Gehaktballetjes:aardappelen, gehakt, zout, peper en nootmuskaat mengen en tot kleine balletjes draaien en in frituurolie (180 graden) frituren. STAP04:Serveren:Aan tafel wat rijst in borden scheppen, daarop bihoen, stukjes kip, plakjes ei en balletjes gehakt leggen. Vervolgens een paar lepels soep erover schenken. Garneren met selderij en gebakken uitjes.