Verwarm de oven op 200graden. Ontdooi het bladerdeeg. Borstel de grotchampignons af en snij ze in plakjes. Snipper het sjalotje fijn. Verhit 1el boter in een grote pan en bak de champignons en het sjalotje ca 5min zachtjes. Pers de knoflook boven de champignons uit en bak deze 1min mee. Voeg de maggi basis voor champignoncremesoep ca 1,5 liter water en de tijm toe, breng de soep aan de kook en laat deze nog ca 5min koken. Roer de sherry door de soep en breng evt op smaak met zout en peper. Kwast de rand van 6 ovenvaste soepkommen in met boter,schenk de kommen vol met soep. Klop de eierdooier los met 1el water. Dek de soepkommen af met een plakje bladerdeeg, druk de rand goed vast en snij evt mooi rond bij en bestrijk de plakjes met eimengsel. Zet de kommen in het midden van de oven en bak in ca 15min. Het bladerdeeg goudbruin. Serveer de soep direct
Paddestoelensoep Onder Bladerdeegdeksel is een recept van Smulweb.nl