BILTONG

Langer dan 2 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vrijf vlees in met droge bestanddelen.
  • 2 Plaats een laag vant vlees in plastiek bak en besprenkel met azijn en Worcestersaus mengsel. Plaatsoe dikste stukken onderin
  • 3 Naar elke laag vlees goed met azijn mengsel besprenkelen en maak vocht op. Het kan zijn dat er van de specerijen over blijven.. bewaar het droog voor een volgende keer.
  • 4 Laat staan vlees voor 24 uur op koele plaats te marineren (niet in koelkast)
  • 5 Haal vlees uit plastiek bak
  • 6 Zeef azijn/worcestersaus mix
  • 7 Voeg 1 liter warm water eraan toe
  • 8 Dip de vlees in azijn mengsel en verwijder onder azijn/mix enige zout en specerijen wat nog aan vlees zit
  • 9 Droog vlees tussen twee theedoeken of keukenpapier heel goed 1
  • 0 Rijgt vlees aan een touw of ijzere haken en hang op in een goed doorluchte droge en koele ruimte 1
  • 1 Laat ten minste 4 dagen drogen 1
  • 2 Snij flinterdunne olakjes vlees eraf met scherpe mes

BILTONG is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zuid Afrikaanse Biltong
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zuid Afrikaanse Biltong
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
LASAGNA
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Zuid Afrikaanse Biltong
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Zuid Afrikaanse Biltong
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
LASAGNA
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept