Oosterse Salade

4
0-10 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Giet de ananas boven een steelpan af. Roer de tomatenpuree, het citroensap, de sojasaus en de sambal door het ananassap en breng dit aan de kook. Laat het geheel vijf minuten zachtjes inkoken tot een stroperig sausje. Laat dit sausje afkoelen. Maak de wortel schoon en schaaf er met een dunschiller lange slierten van af. Was de frisee en de lollo rosso. Sla de bladeren droog en scheur ze in stukken. Verdeel de frisee, lollo rosso en wortelslierten over vier borden. Sprenkel een beetje van het sausje erover. Snijd dan de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een wok tot er een witte damp vanaf komt. Leg een kwart van de mihoen in de hete olie en laat dit in enkele seconden opzwellen. Laat de gefrituurde mihoen op keukenpapier uitlekken. Frituur ook de rest van de mihoen in gedeelten op dezelfde manier. Leg de mihoen op de salade en sprenkel de rest van het sausje erover. Verdeel de kipfiletreepjes en de cashewnootjes over de mihoen en garneer het gerecht met korianderblaadjes. In plaats van gerookte kipfilet kan je ook gerookte kalkoen, reepjes ham of plakjes fricandeau gebruiken.

Oosterse Salade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstepap onder een karamellaagje
35 min Nagerecht
Bekijk recept