Giet de ananas boven een steelpan af. Roer de tomatenpuree, het citroensap, de sojasaus en de sambal door het ananassap en breng dit aan de kook. Laat het geheel vijf minuten zachtjes inkoken tot een stroperig sausje. Laat dit sausje afkoelen. Maak de wortel schoon en schaaf er met een dunschiller lange slierten van af. Was de frisee en de lollo rosso. Sla de bladeren droog en scheur ze in stukken. Verdeel de frisee, lollo rosso en wortelslierten over vier borden. Sprenkel een beetje van het sausje erover. Snijd dan de kipfilet in reepjes. Verhit de olie in een wok tot er een witte damp vanaf komt. Leg een kwart van de mihoen in de hete olie en laat dit in enkele seconden opzwellen. Laat de gefrituurde mihoen op keukenpapier uitlekken. Frituur ook de rest van de mihoen in gedeelten op dezelfde manier. Leg de mihoen op de salade en sprenkel de rest van het sausje erover. Verdeel de kipfiletreepjes en de cashewnootjes over de mihoen en garneer het gerecht met korianderblaadjes. In plaats van gerookte kipfilet kan je ook gerookte kalkoen, reepjes ham of plakjes fricandeau gebruiken.