Zoek
Rabarberijs
6
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g rabarber
1/2 dl water
1 dl suiker
3 dl slagroom
2 eidooiers
1 theel vanillesuiker
1/2 dl geroosterde amandelen Voorbereiding Snijd de rabarber in hele dunne schijfjes en kook ze met het water en de suiker
op een laag vuur tot er een moes ontstaat. Doe wel een deksel op de pan.
Laat de rabarber afkoelen. Bereidingswijze Klop de slagroom stijf.
Roer de eidooiers en de vanillesuiker door elkaar.
Meng rabarber
slagroom en eidooiers.
Doe het mengsel in een vorm en dek het af met plasticfolie.
Zet de vorm minstens 3 uur in de vriezer. Serveertips Dompel de vorm even in heet water en stort het ijs op een bord.
Garneer met de amandelen. Foto's /
Bereiding
Klop de slagroom stijf. Roer de eidooiers en de vanillesuiker door elkaar. Meng rabarber, slagroom en eidooiers. Doe het mengsel in een vorm en dek het af met plasticfolie. Zet de vorm minstens 3 uur in de vriezer.
Rabarberijs is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Rabarberijs met port
Bekijk recept
Rabarbersorbet
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept
Rabarberijs met port
Bekijk recept
Rabarbersorbet
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
Bekijk recept